Spektaklis „Dėdė Vasia“

Šiltą balandžio vakarą KTUG dramos studija visus sukvietė į ilgai lauktą ir daug žadėjusią spektaklio “Dėdė Vasia arba įvairūs dalykai žmonių galvose” premjerą. Gausus gimnazistų, mokytojų ir tėvų būrys linksmai šnekučiuodamiesi nekantriai laukė spektaklio pradžios. Ir…pagaliau į sceną žengė jaunieji aktoriai, degantys jaunatvišku entuziazmu, švytintys baltu grimu ir virpantys nuo debiuto baimės. Uždanga pakelta, spektaklis pradėtas!

Charizmatiški personažai, ugningi šokiai, palydėti publikos plojimais, sarkastiški dialogai, netikėti režisūriniai sprendimai – viskas sužavėjo karpizingąją gimnazijos publiką ir tikrai nepaliko abejingų. Vos prasidėjęs spektaklis pralekė lyg kelios akimirkos ir štai – scenos žvaigždės jau lenkiasi publikai, fotoaparatų blykstės nesiliauja žybčioti, o audringi plojimai sveikina dramos studijos režisierę Godą Piktytę ir choreografą Dainių Bervingį.

Jaunųjų aktorių darbas tikrai nenuėjo veltui, o “Dėdė Vasia”, anot “Menininkų namų” darbuotojų, išbudino iš žiemos miego ir atpūtė tikrą pavasarį ne tik į visų mačiusiųjų širdis, bet ir į pačius “Kauno menininkų namus”.