Žvaigždžių valanda ’11

Gan ankstyvą šeštadienio rytą susirinkome ISM universitete tam, kad su kitų Lietuvos mokyklų gabiausiais susikautume dėl Žvaigždžių valandos nugalėtojo titulo. Su dešimtimi mūsiškių susiremti atvyko svečių iš Klaipėdos Vytauto Didžiojo, Alytaus Šv. Benedikto, Panevėžio Juozo Balčikonio, Šiaulių universiteto, Telšių Žemaitės, Tauragės „Versmės“, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijų. Ir prasidėjo…

Konkursas prasidėjo nuo įkvepiančios direktoriaus kalbos, padėkų rėmėjams ir padėjėjams bei įprastų klausimų auditorijai (iš ko gaminamos manų kruopos? Ką reiškia “vėtytas”?) ir garsiojo “Klauskite”. O užduotys buvo panašios į, kaip buvo apibūdinta, “Tūkstantmečio vaikų” ir Protmūšio hibridą. Pirmose rungtyse į auditorijos priekinę eilę buvo po vieną  siunčiami komandos nariai.

Reikėjo rasti teisingą atsakymo variantą tarp pateiktų, vėliau – patiems parašyti atsakymą. Po kiekvienos rungties krito po keletą komandų, nesurinkusių pakankamai taškų. Buvo ir iššūkis kapitonams, per kurį vien komandų vadovai atsakinėjo į klausimus. Finalų finalas prasidėjo likus keturioms komandoms: Gimnazijos pirmajai, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos ir Alytaus Šv.Benedikto gimnazijos. Paskutinė užduotis – komandinė. Reikėjo išmanyti daug: nuo “Žiedų valdovo” istorijos vingių iki garsiosios “Aleliuja” autoriaus, tačiau po įtemptų mąstymų rezultatas tapo toks: svečiai iš Alytaus surinko 23, uteniškiai – 24, Panevėžio moksleiviai – 25, o mes, gimnazistai – laimingus 26 taškus. Džiaugsmas, dovanos – tarp jų ir direktoriaus matematikos mokymosi knygos, kvietimai į ISM seminarą, stalo žaidimai, kvietimai visai komandai pramogauti “One” nuotykių parke ir praleisti dieną su “Microsoft Lietuva”, kuriais dar tikrai pasinaudosime.

Ieva Steponavičiūtė, KTUG pirmosios komandos kapitonė