GFL rungtynės 3A-3B

Gražią trečiadienio popietę, nuo „Gardo“ stadiono jau iš tolo dvelkė derbio kvapas, nes žaidė dvi trečiokų komandos: 3A ir 3B klasės. Tiesa, „Bekai“ į rungtynes atėjo tik penkiese, taigi jų kaimynai iš apačios legionieriaus statusą suteikė vienam iš savo žaidėjų.

Nors rungtynėse nežaidė 3A pulkininkas Mantvydas, rungtynės vis tiek prasidėjo Kristupo Rudžiansko (3B) ginamų vartų apgultimi ir tai greitai davė dividendų – jau 2-ą minutę pasižymėjo Justinas Masaitis. Tačiau to „Akams“ neužteko ir jau po penkių minučių pasižymėjo Rolandas Brazdžius, o dar po dviejų – Vytautas Pečiukėnas. Situacija aikšėje nesikeitė nepaisant „Bekų“ šturmanės Monikos Piesliakaitės raginimų. 13-tą minutę vėl pasižymėjo Justinas Masatis, o 19-tą atliko hat-trick’ą. Tačiau tada „Bekai“ tarsi atgijo ir surengę itin pavojingą ataką, kuri vos nesibaigė įvarčiu, išėjo ilsėtis geresnės nuotaikos, nors rezultatas protokole ir buvo kiek nepadorus – 5:0.

Antro kėlinio pradžioje 3B klasės futbolo rinktinė atrodė tarsi naujai gimę ir tęsė sėkmingą pasirodymą puolime, ko pasekoje 23-čią minutę rezultatą iki 5:1 sušvelnino jau minėtas legionierius iš 3A klasės Sergej Vlasov, kuris nesugadino puikaus komandos draugo (nors ir laikino) perdavimo. Tarsi po šaltu dušu išmaudyti „Akai“ greitai susikaupė ir jau 25-tą minutę Justinas Masaitis vėl atstatė penkių įvarčių skirtumą. „Bekai“ ir toliau žaidė kontratakomis ir surengė kelis labai pavojingus išpuolius, o vieno jų metu Aivaras Paliulis net sugebėjo sudrebinti vartų skersinį, tačiau šiose varžybose 3B klasei nebepavyko pasižymėti. Bet jų kaimynai nesnaudė, toliau drąsiai atakavo vartus (dėl ko dažnai žaisdavo ir mažumoje) ir pasižymėjo dar du kartus – 31-ą minutę antrą savo įvartį pelnė Rolandas Brazdžius, o 38-tą ir Vytautas Pečiukėnas. Galutinis rezultatas – 8:1 3A klasės naudai.3A ir 3B komandos