Antroji GFL savaitė: apžvalga

Pirmadienis.
Vienintelės dienos varžybos vyko tarp 4A ir 4C klasių. Tai buvo pirmosios sezono lygiosios (3:3). Dukart „Akų“ gretose pasižymėjo Lukas Alijošius, kartą – Dominykas Kaminskas. „Cekams“ įvarčius pelnė Tomas Zamaliauskas, Gediminas Soliškis ir Darius Žebrauskas.

Antradienis.
15-tos valandos varžybose susitiko 3B ir 1A klasės. Šiose turnyro autsaiderių varžybos taip pat baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis – 2:2. Abu įvarčius trečiokams pelnė Aivas Paliulis, o pirmokų gretose po įvartį draugiškai pasidalino Rokas Morkūnas ir Marius Kluonis.

Po valandos Gardo stadione jau vyko antrokų derbis, susitiko „Danskiai“ ir „Cekai“. Rungtynes triuškinamu skirtumu laimėjo gimnazijos senbūviai, jų gretose triskart pasižymėjo Jonas Vaičys, du kartus tiksliai kamuolį į vartus siuntė Justinas Grigonis, po kartą – Aidas Kilda ir Paulius Jonas Vitunskas. Dar vieną įvartį 2Danske klasei pelnė į savus vartus kamuolį nukreipęs Vaidas Slavinskas. Skolingas neliko ir Justinas Grigaitis, kuris taip pat sugebėjo įsimušti įvartį sau (teoriškai – jau hattrick’as :):) ), o vienintelį tikrą įvartį 2C klasei pelnė Justas Beinorius.

Trečiadienis.
Dar viena darbinga diena 2Danske vyrukams, kurie trečiadienį žaidė dar dvi varžybas. Pirmiau 3:0 įveikę 4C klasę (kartą pasižymėjo Justinas Grigaitis, du – Paulius Jonas Vitunskas), vėliau vos išnešė sveiką kailį prieš 1B klasę, laimėdami tik paskutinę minutę, rezultatu 5:4. Šiose varžybose įvarčius mušė:
Tris kartus – Justinas Grigaitis (2Danske), dukart – Mindaugas Nakrošius ir Ričardas Kundelis (abu iš 1B klasės), po kartą – Jonas Vaičys ir Paulius Jonas Vitunskas (2Danske). Geltonomis kortelėmis buvo „apdovanoti“ pirmokai Vilius Varnas ir Auridas Litvinas.

Ketvirtadienis.
Vienintelėse dienos varžybose ginklus surėmė 2Swedbank ir 3B klasės. Tiesa, trečiokai ginklus veikiausiai paliko namuose, nes buvo sutrypti nepadoriu rezultatu 21:0. „Hansabanko“ dinastijos įpėdinių gretose penkis kartus pasižymėjo Ąžuolas Dvarionas, septynis – Karolis Beržinis, devynis – Ridas Rimkus.

Penktadienis.
Savaitę vainikavo net trys Exų mušiai su dabartiniais gimnazistais. Visus tris mačus žaidę su „Akų“ aukšto vaikinais, tiek pat kartų jie pelnė ir dviženklį įvarčių skaičių. Rezultatu 12:3 sutrypę 2Swedbank klasę (antrokų gretose pasižymėjo Ąžuolas Dvarios, Karolis Beržinis ir legionierius Mantvydas Drūlia), ėmėsi metais vyresnės kompanijos, tačiau ir čia neturėjo lygių – 3A klasė sutriuškinta 10:1 (trečiokams vienintelį įvartį įmušė Mantvydas Drūlia). Desertui paliktus pirmokus Exai „surijo“ net nekramtę – 16:4 (dukart pasižymėjo Rokas Morkūnas, dar po kartą – legionieriai Mantvydas Drūlia ir Paulius Jonas Vitunskas). Po trijų varžybų, Exų įvarčių statistika tokia:
11 įvarčių – Domantas Patinskas
Po 8 – Albertas Drūlia ir Rokas Stonys
Po 4 – Andrius Senolis ir Vytautas Griška
Dar tris įvarčius pridėjo Laurynas Mikšys.

Justinas Masaitis