GFL ketvirtfinaliai: 2 Danske – 3C

Išaušo GFL atkrintamųjų valanda. Mūsų visų mylimas orų pranešėjas, nors iš tikrųjų jis orus ir nustato, Naglis Šulija parūpino dėkingą orelį pirmam ketvirtfinaliui dviejų itin stiprių komandų batalijoms – rungėsi 2Danskebanko ir 3C klasės. Tiesa, prieš pat varžybas orai staiga pasikeitė ir buvęs štilis su saulute dabar jau priminė tik tylą prieš audrą…

Pirmasis kėlinys būtent taip ir prasidėjo – audringai. Tik prasidėjus varžyboms, „playoffų“ įvarčių sąskaitą atidarė bankininkai, kurių gretose jau 2-ą minutę, po Aido Kildos perdavimo, pasižymėjo Jonas Vaičys. Vis dėlto, baroko dvasios iš lietuvių kalbos pamokų prisisotinę „Cekai“ nesiruošė nieko keisti ir apmaudas keitė… Apmaudą! 4-tą minutę po jau minėto J.V. perdavimo pasižymėjo Justinas Grigaitis. Beje, po šio įvarčio 3C galva aikštelėjė Antanas Radzevičius ėmėsi permainų ir pakeitė vartininką, bet ir tai nekeitė vaizdo kardinaliai pasikeitusiame „Gardao“ stadiono vaizde – 9-tą minutę antrą savo „bankę“ smeigė tas pats Jonas Vaičys. Kovingieji „Cekai“ net nesiruošė nuleisti rankų ir 14-tą minutę rezultatą iki 3:1 sušvelnino Antanas Radzevičius. Tiesa, sukilęs entuziazmas greitai nuslūgo, nes jau po keturių minučių „kepurės triuką“ – hattricką pademonstravo 2Danske žaidėjas J.V.. Tačiau Naglio išpranašauta audra tęsėsi ir dar po kelių minučių, jau per pridėtą kėlinio laiką pasižymėjo Saulius ‘Sylė’ Juočiūnas, leisdamas savo komandai išeiti ilsėtis kiek geresnėmis nuotaikomis. Po pirmojo kėlinio rezultatu 4:2 gardo šefų vardą pelnytai laikė 2Danskebanko klasė.

Antro kėlinio pradžioje rungtyniu tempas kiek nukrito ir 10 minučių „Tomą ir Džerį“ priminusį žaidimą sugalvojo nutraukti vyresnieji – 3C klasė. Vienos minutės intervale sugebėję įmušti net du įvarčius „cekai“ džiaugėsi lygybe, nes vienas po kito pasižymėjo Saulius Juočiūnas ir Rokas Čerlinskas. Tuo ir baigėsi įstabiausi antrojo kėlinio įvykiai, kurie išdidžiai bylojo apie pirmąjį sezono pratęsimą.

Du papildomi nuostabaus futbolo spektaklio kėliniai po 10 minučių – būtent tai ir laukė gausiai susirinkusių fanų. Jautį už ragų, tarsi prisiminę antrąjį kėlinį, pirmieji griebė 3C vaikinai. Kur buvęs, kur nebuvęs nepasižymėti nesugebėjo savo klasės žvaigždūnas Dalius Petras Slavickas, 44-tą minutę pagaliau išvedęs savo klasę į priekį – 5:4. Tiesa, nesnaudė ir „Danskių“ lyderis Paulius Jonas Vitunskas, tarsi tikras bankininkas savo įvarčių sąskaitą atidaręs jau po minutės. Vis dėlto, visus taškus ant „i“ sudėjo du paeiliui įmušti Antano Radzevičiaus įvarčiai 49-tą ir 50-tą minutėmis, o antstolio darbą, aikštelėje bankrutavusiems bankininkams, nudirbo kietasis bičas Dalius, paskutinius du vinis įkalęs 54-tą minutę. Pasveikinkime pirmuosius pusfinalininkus 3C klasę, po pratęsimo ir nuožmios kovos įveikusius savo varžovus rezultatu 9:5!

Justinas Masaitis.

Statistika:
2Danske 5:9 3c
2min Jonas Vaičys (Aidas Kilda)
4min Justinas Grigaitis (Jonas Vaičys)
9min Jonas Vaičys (Paulius Jonas Vitunskas)
14min Antanas Radzevičius (Saulius Juočiūnas)
18min Jonas Vaičys (Paulius Jonas Vitunksas)
20+min Saulius Juočiūnas
31min Saulius Juočiūnas
31min Rokas Čerlinskas (Dalius Petras Slavickas)
44min Dalius Petras Slavickas
45min Paulius Jonas Vitunskas (Justinas Grigaitis)
49min Antanas Radzevičius
50min Antanas Radzevičius
54min Dalius Petras Slavickas (Saulius Juočiūnas)
54min Dalius Petras Slavickas