GFL ketvirtfinaliai: 4C – 3A

Nepaisant šaltėjančių orų, show must go on… Dviems komandoms jau užsitikrinus vietas pusfinalyje, atėjo laikas ir trečiajam ketvirtfinaliui. Jame kovoti teoriškai turėjo 3A ir 4C klasės, tačiau žaidėjai į rungtynes rinkosi vangiai, o galiausiai „akai“ į rungtynes surinko tik pusiau rezervinę sudėtį, o akvariumo aukšto gyventojai apskritai į mūšį buvo pasiruošę stoti 3-se, tačiau pro šalį ėjęs Antanas Ambraška nepavedė savo klasės draugų ir sutiko stoti į vartus, taigi mačas prasidėjo 3A klasei jau pirmaujant 6:4, tiesa, tik pagal žaidėjų skaičių.

Rungtynės, kaip ir tikėtasi, prasidėjo mažumoje žaidusių „cekų“ vartų šturmu, bet įvartis niekaip nekrito ir tik 7-ą minutę tarsi viesulas į aikštelę įsiveržęs 3A talismanas Sergėj ‘Anonimas’ Vlasov pagaliau „pramušė“ ir ėmė džiaugtis tarsi sukonstravęs erdvėlaivį. Nepaisant 4C futbolo legendos Dariaus Žebrausko individualių pastangų,  jam įmušti nesisekė – smūgiai atsimušdavo į sienelę šalia vartų arba juos atremdavo vartininkas. O „akai“ ir toliau puolė bei tarsi susitarę vieną po kitos gadino puikias progas įmušti. Tačiau ilgai taip tęstis negalėjo – 13-tą, 15-tą ir 17-tą minutėmis rezultatą iki galutinio – 4:0 pakėlė Domas Nutautas, Mindaugas Zaikauskas ir dar kartą D.N.. Verta paminėti, kad visiems keturiems įvarčiams „asistavo“ vienas ir tas pats nepakartojamas Pijus Juodis. Kaip jau minėta, 4:0 ir buvo galutinis rezultatas, nes tarsi ąžuolas (ne, ne Čiukas) vartuose stovėjęs Antanas galiausiai sušalo ir nusprendė traukti namo gerti kakavos, todėl nuspręsta rungtynių nebetęsti.
Verta pamintėti, kad tuo pat metu vyko ir naujojo gardo atidarymas, jo įvertinti ir akies krašteliu pažiūrėti gimnazistų varžybų atėjo KTU rektorius Petras Baršauskas bei buvęs Lietuvos futbolo rinktinės treneris Raimondas Žutautas.  Kiek pamindę naująją dangą, vėl užleido ją gimnazistams, kurie toliau žaidė jau tik savo malonumui… Taip pat priminsime, kad jau beveik aiškūs visi pusfinalių dalyviai:
Pirmajame pusfinalyje vyks „El Classico“ – 3A ir 3C mūšis, o antrajame kausis 4B klasė ir rytojaus varžybų tarp 2C ir 2Swedbank nugalėtojas.

Justinas Masaitis

Statistika:
‎3A 4-0 4C
7min’ Sergėj ‘Anonimas’ Vlasov (Pijus Juodis)
13min’ Domas Nutautas (Pijus Juodis)
15min’ Mindaugas Zaikauskas (Pijus Juodis)
17min’ Domas Nutautas (Pijus Juodis)