GFL pusfinalių apžvalga

Jau rytoj prasideda ilgai laukti GFL pusfinaliai! Futbolo aistruolių laukia du įspūdingi mačai: 14h – 3A ir 3C „El Classico“ bei 15h – jaunų ir ambicingų 2Swedbank vaikinų bei pernykščių čempionų 4B klasės mūšis. Pateikiame trumpas abiejų mačų apžvalgas.

3C – 3A

Pirmosios varžybos turėtų būti itin intriguojančios, nes minėtų komandų keliai gimnazijos sporto turnyruose susiduria labai dažnai, o kova visuomet būna graži ir atkakli. Prieš šią dvikovą abi komandos neslepia ambicijų laimėti, nors kovojant šioms komandoms ir tai jau tampa įprastu reiškiniu.

Akistatos:

Saulius Juočiūnas vs. Mantvydas Drūlia

Abu žaidėjai yra neabejotini komandų lyderiai ir galutinis rezultatas turbūt labiausiai priklausys būtent nuo jų asmeninių pasirodymų.

Ąžuolas Čiukas vs. Rolandas Brazdžius

Rungtynių baigčiai daug įtakos turės ir vartininkų žaidimas. Tiesa, abu vartų sargai senokai neturėjo žaidybinės praktikos, tačiau abi komandos, atėjus pusfinlių metui, apsiginkluoja viskuo, ką turi.

Taip pat verta paminėti, kad šių komandų susitikimų įstorijoje „Cekai“ dar nėra šventę pergalės.

 

4B – 2 Swedbank

15-tos valandos varžybos taip pat žada nemažai intrigos, nes susikaus paskutinio GFL čempionai ir puikią sportinę formą šiame sezone demonstruojantys 2Swedbank klasė. 3C vaikinus šiemet jau patiesę antrokai pasižymi kovingumu ir protingu žaidimu, tuo tarpu ketvirtokai visą savo žaidimą grindžia per Kęstutį Lapėną. Tiesa, žinant jo galimybes futbolo aikštelėje tenka pripažinti, kad tai labiau pliusas nei minusas.

Akistatos:

Kęstutis Lapėnas vs. Karolis Beržinis

Abiejų komandų lyderiai turėtų būti maksimaliai susikaupę rytdienos varžyboms, nes būtent jų pasirodymai lems daugiausiai. Tiesa, Karolis turėtų sulaukti daugiau pagalbos iš komandos draugų nei jo varžovas.

Martynas Melninkas vs. Ridas Rimkus

Abu šie žaidėjai yra pavojingiausi savo komandose po jau minėtų Kęsto ir Karolio – Martynas ketvirtfinalio mače įmušė 5-is įvarčius iš savo komandos 11-os, o Ridas kartą įmušė pats bei vėliau dar asistavo komandos draugui, kurio įvartis ir atnešė pergalę „Akams“.

Šios komandos GFL’ų istorijoje yra susitikę dukart – pernai rudenį Swedbankas šventė pergalę (tiesa, tada nežaidė 4B lyderis), o pavasarį „Bekai“ sugebėjo atsirevašuoti jaunuoliams.

 

 

Taigi, abu mačai žada intrigą ir kovą nuo pirmos iki paskutinės minutės. GFL organizatoriai ir žaidėjai kviečia visus futbolui „prijaučiančius“ gimnazistus ateiti pasižiūrėti dvikovų. Dar kartą primename varžybų laikus:
14h 3A – 3C
15h 2Swedbank – 4B
Justinas Masaitis