GFL pusfinaliai: 2Swedbank – 4B

Antrajame pusfinalyje laukė dar viena žūtbūtinė kova. Šįkart ginklus suremti turėjo GFL Pavasario 2011 čempionai 4B ir 2Swedbank komandos.

 

Nuo pat rungtynių pradžios aikštelėje dominavo protingas gynybinis futbolas, ilgą laiką nebuvo matyti net pavojingų progų – tolimi šūviai skriejo pro šalį, o smūgiuoti iš arčiau komandos progų neturėjo. Ir tik besibaigiant pirmajam kėliniui – 19-tą minutę po Ryčio Miliūno perdavimo dar du gynėjus apgavęs antrokas Karolis Beržinis stipriu ir tiksliu smūgiu pažeme nukovė 4B vartininką, taip galiausiai išvesdamas savo komandą į priekį rezultatu 1:0. Neilgai trukus teisėjo švilpukas skelbė ir pirmojo kėlinio pabaigą.

 

Antrasis kėlinys buvo nei kiek nepanašus į pirmąjį. 4B lyderis Kęstutis Lapėnas techniškai draskė varžovų gynybą ieškodamas patogių progų smūgiui, o 2Swedbank vaikinai, net ir besigindami padidintomis pajėgomis, rasdavo jėgų ir progų pavojingoms kontraatakoms. 27-tą minutę į 2Swedbank vartus buvo skirtas baudos smūgis už kamuolio blokavimą kūnu parkritus. Preciziškai tiksliu smūgiu į sienelės dengiamą kampą šią progą realizavo Kęstutis Lapėnas. Po šio įvarčio žaidimas visiškai išsilygino, bet abi komandos vis tiek puolė. Pirmieji vėl pasižymėti sugebėjo „Akų“ aukšto atstovai. 31-ą minutę, po puikaus Rido Rimkaus perdavimo, progos iš rankų (nors geriau tiktų – kojų) neišleido Ąžuolas Dvarionas. Po šio įvarčio „Swed’ai“ vėl atsitraukė į gynybą ir atsimušinėdami sulaukė pergalės.
Verta paminėti, kad 2Swedbank klasė per antrąjį kėlinį kamuolį į vartų tinklą siuntė dukart, tačiau kartą įvartis nebuvo įskaitytas, nes kamuolys buvo išspirtas iš 4B vartininko Raimundo rankų.
Galutinis rezultatas – 2:1 2Swedbank naudai.

 

 Rungtynių protokolas:
19" 1-0 Karolis Beržinis(Rytis Miliūnas)
27" 1-1 Kęstutis Lapėnas(baudos smūgiu)
31" 2-1 Ąžuolas Dvarionas(Ridas Rimkus)