GFL pusfinaliai: 3A – 3C

Trečiadienio popietę futbolų fanų laukė dar du žūtbūtiniai mačai, šįkart – pusfinaliai. Pirmajame susitiko amžini varžovai – 3A ir 3C klasės.

 

Rungtynės Prasidėjo kamuolio ritinėjimu aplink aikštės centrą, abi komandos stengėsi įžaisti kamuolį ir surengti logiškas atakas. „Cekai“ tradiciškai žaidimą grindė per aikštės vidurį, o „Akai“ puolima organizavo aikštelės kraštuose. Pirmasis tylą nutraukė 3A žaidėjas Justinas Masaitis, nusileidęs jam skirtą aukštą perdavimą, smūgiu į tolimąjį vartų kampą jis išvedė savo komandą į priekį 6-tą minutę. Tačiau jau po dviejų minučių puikų tarpusavio supratimą pademonstravo 3C lyderiai Saulius Juočiūnas ir Antanas Radzevičius – po puikaus S.J. perdavimo, išvedusio kolegą vieną prieš vartininką, A.R. atstatė pusiausvyrą. Tiesa, lygybe tądien nesiruošė tenkintis nei vieni, nei kiti ir dar tą pačią minutę jau anksčiau pasižymėjęs „Akų“ puolėjas J.M. netikėtai net sau pačiam techniškai „išmaudė“ paskutinį likusį 3C gynėją, o vėliau jau tik sutvarkė formalumus tiksliu smūgiu į vartus. Per likusį kėlinio laiką abi komandos dar turėjo šiokių tokių pusprogių, bet smūgiai arba skriedavo pro šalį, arba savo sugebėjimus pademonstruodavo vartininkai. Taigi ilsėtis komandos išėjo 3A klasei laimint rezultatu 2:1.

 

Pirmaujantys „Akai“ antrą kėlinį pradėjo tarsi užmigę ir tuo pasinaudoję 3C žaidėjai greitai nubaudė varžovus trimis įvarčiais iš eilės: 22-ą minutę Saulius išlygino rezultatą, 23-ią Antanas jau išvedė savo komandą į priekį, o 25-tą savo komandai rekordinę dviejų įvarčių persvarą suteikė Rokas Liaugaudas. Po tokio įvarčių lietaus rungtynių tempas kiek nukrito, įvyko keli keitimai ir „Akai“ kilo į potencialiai lemiamą varžovų vartų šturmą. 32-ą minutę kairės kojos privalumus pademonstravo Pijus Juodis, o 35-tą (hattrick’u) rezultatą lygino Justinas. Vis dėlto, paaiškėjo, kad šturmas buvo surengtas kiek per anksti, nes labai reikalingu metu savo komandai – 37-tą minutę savo įvartį įmušė 3C žaidėjas Rokas Čerlinskas, o 38-tą varžovų panika pasinaudojo ir tašką varžybose padėjo Rokas Liaugaudas. Galutinis rezultatas – 6:4 3C klasės naudai.

 

Rungtynių protokolas:
 6" 1-0 Justinas Masaitis
 8" 1-1 Antanas Radzevičius
 8" 2-1 Justinas Masaitis
 22" 2-2 Saulius Juočiūnas
 23" 2-3 Antanas Radzevičius
 25" 2-4 Rokas Liaugaudas
 32" 3-4 Pijus Juodis
 35" 4-4 Justinas Masaitis
 37" 4-5 Rokas Čerlinskas
 38" 4-6 Rokas Liaugaudas