GFL finalas: 2Swedbank – 3C

2011 metai. Lapkričio 29-oji. Antradienis. Kiekvienas gimnazistas laukė šios dienos, šios akimirkos, kad pagaliau būtų išsiaiškinta, kas šį sezoną taps GFL čempionais. Titulo siekė ir dėl jo kovojo visos klasės, bet arčiausiai jo prasibrovė 3C ir 2swedbank.  Negaliu nepaminėti, kad komandos šį rudenį jau buvo susitikusios, ir tąkart laimėjo antrokai, rezultatu 1:0. Jie sieks pakartoti savo pergalę (savaime aišku), bet trečiokai per daug nori laimėti, žiūrėsim, kaip seksis.
Vieta: Gardas. Laikas: 15:00. Finalininkai – yra.  Teisėjas – yra. Palaikymo minia, apspitusi gardą – yra.
Viskas yra, komandos apšilusios, sirgaliai pasiruošę, tai ko laukiame?!

Varžybos prasidėjo ramiai. Komandos apsikeitė atakomis, bet abiejų gynyba buvo nepralaužiama. Sirgalius užvedė ir optimizmo suteikė 6 minutę į vartus paleidęs kamuolį Karolis Beržinis, taip išvesdamas „bankininkus“ į priekį. 12 minutę Saulius Juočiūnas prisiminė, jog čia finalas, ir išlygino rezultatą. Užsivedęs Rokas Liaugaudas į vartus kamuolį pasiuntė vieną kartą – neužskaityta; antrą kartą – neužskaityta. Rokas susinervino ir atsisėdo ant atsarginių suolelio. 18 minutę užtikrintai smūgiavo Rokas Čerlinskas ir pelnė įvartį. Taip ir baigėsi cekų laimėtas pirmasis kėlinys..

Bendraklasis paklausė mano prognozės antram kėliniui. „3C primuš ne vieną (kad ir kaip būtų gaila), bet akai nenusileis ir išlygins rezultatą. Tikiuos.“

Antrasis kėlinys. 2swedbank bandė išlyginti rezultatą, bet Ąžuolo Čiuko raginami trečiokai pajuto futbolo ritmą, ir kirto akams tiesiai į širdis. 23min. Rokas Liaugaudas (3:1), 27min. Saulius Juočiūnas (4:1), 34min. Dalius Petras Slavickas (5:1). Visi gimnazijos akai – lyg žemes pardavę. Liko 6min.+pridėtas laikas. „Išlygins“ . „Ne, neišlygins, nėra laiko“. Viltys buvo prarastos, bet jas 36min. sugrąžino Ąžuolas Dvarionas (5:2)! 38min. jas padidino Ridas Rimkus (5:3)! Intriga kyla, antrokai „on fire!”.  39 minutę Karolis Beržinis sumažino skirtumą iki minimumo! Teisėjas skelbia pridėta laiką. Spės, ar nespės..? Deja, antrokai nespėjo.. Bet spėjo 3C vartininkas Ąžuolas (įmestas kamuolys į savus vartus), kuris sukėlė neapsakomai daug džiaugsmo visiems 2swed sirgaliams, ir begalę sielvarto trečiokams. Laikas baigėsi, bet finalas — ne! Entuziazmą parodę antrokai be baimės žengė į pratęsimą.

Galima sakyti, kad 3C pirmo pratęsimo kėlinio nežaidė. Jie buvo sužlugdyti, o tuo 44min. pasinaudojo Ąžuolas Dvarionas. 6-5, kėlinio pabaiga. Cekės savo vyrams pažadėjo amžiną meilę (Dalius taip sakė), todėl komanda grįžo į protą, o per anksti savo pergale patikėję antrokai 47 minutę prasileido įvartį nuo savo komandą gelbstinčio Sauliaus „Sylės“ Juočiūno. Švilpukas švilpia. Baudiniai.

„Kas dabar bus?“ „Muš pendelius?“ „Kas vyksta, kas laimėjo..?“

Įtampa didžiulė. Kas laimės? Kam nusišypsos laimė? Kas taps čempionais? Sužinosite po reklamos :) 3C baudinių serija užtikrino savo pergalę. Vartus Antanas Radzevičius laikė įspūdingai ir neprasileido nė vieno „golo“ . Antrokų vartininkui, Pauliui Laureckui, pasisekė mažiau. Jis praleido įvarčius nuo Roko Čerlinsko, Sauliaus Juočiūno ir Antano Radzevičiaus, kurių užteko. Galutinis švilpukas nušvilpė, GFL  Ruduo 2011 čempionais tapo 3C klasė!

Sveikiname naujuosius čempionus, linkime sėkmės pavasarį bei neužmigti ant laurų, nes 2swedbank pavasarį jūsų lauks…

I vieta 3C
II vieta 2Swed
III vieta 4B
IV vieta 3A

Rokas, 1a