GKL atidarymas: Gimnazistai – Exai

Exai
Gimnazistai

Su nekantrumu laukta gimnazijos krepšinio karštinė prasideda! Būtent dėl jos Sausio 5-tą dieną, tradicinėje Gimnazijos Krepšinio Lygos “bazėje” – Statybos ir Architektūros fakulteto sporto salėje rinkosi dvi viena kitos vertos komandos – KTU gimnazijos vaikinų krepšinio rinktinė ir EX’ų komanda.

Jai šiandien atstovavo šeši buvę gimnazistai iš Lietuvos ir Europos. Lukui Alijošiui audringai pristačius abiejų komandų žaidėjus, rungtynės prasidėjo.

Pirmuosius GKL-2012 taškus, kiek simboliškai, pelnė 2010 metų sezono čempionas Rokas Stonys, tačiau netrukus savo žodį tarė 4B delegatai KTUG rinktinėje Mykolas Kajėnas ir Marius Baranauskas, taip leisdami savo komandai neatsilikti. Kėliniui perkopus pusę švieslentėje dar matėme lygybę – 8:8, bet tada, nepaisant ką tik užsidirbtos trečiosios pražangos, savo snaiperio sugebėjimus pademonstravo Glazgo universiteto studentas Rokas Janutėnas, smeigęs du tritaškius iš eilės. Dar du taškus EX‘ams pridėjo kitas legionierius (šįkart iš Hamburgo universiteto) Justas Žaliauskas, o gimnazistų padėtį kiek pagerino tik Audrius Poškevičius, pataikęs tritaškį aidint pirmo kėlinio pabaigos signalui, po kurio rezultatu 16:11 pirmavo EX‘ai. Antrasis kėlinys priminė pirmojo pradžią – abi komandos taškus rinko panašiu tempu, taigi ir skirtumas pernelyg nekito.  Vis dėlto antrąjį kėlinį, nors ir nežymiai, laimėjo EX‘ai, išėję ilsėtis turėdami šešių taškų persvarą – 31:25.

Trečiasis varžybų ketvirtis žadėjo visiškai kitokį scenarijų – sėkmingai besigindami gimnazistai sugebėdavo greitai regzti atakas ir rinko lengvus taškus iš po krepšio.  Daugiausiai Mariaus Baranausko ir Audriaus Poškevičiaus pastangomis (atitinkamai 11 ir 6 taškai per kėlinį) , dabartiniai gimnazistai pasivijo, o vėliau ir aplenkė EX‘ų komandą, kuriuos nuo visiško taškų bado gelbėjo tik Tomo Martinaičio renkami taškai. Rezultatu 21:9 laimėtas trečiasis kėlinys leido KTUG komandai prieš lemiamą ketvirtį džiaugtis 6 taškų persvara. Tačiau nesėkmingas kėlinys nereiškė EX‘ų kapituliacijos ir tai jie pradėjo įrodinėti tik prasidėjus lemiamam ketvirčiui. Sėkmingai sužaista aštuonių minučių atkarpa, kurios metu 7 taškus iš eilės pelnė Justas Valentinas leido EX‘ams išsiveržti į priekį rezultatu 49:48. Tiesa, jau kitoje atakoje trapią vieno taško persvarą savo komandai sugrąžino Marius Baranauskas, bet dar po kelių akimirkų vėl pasižymėjo T. Martinaitis ir J.Valentinas. Gimnazistai dar bandė gelbėtis tritaškiu, tačiau kamuolys atsisakė įkristi į krepšį, o paskutinės atakos metu buvę gimnazistai jau nebeatakavo. Rungtynes rezultatu 53:50 laimėjo EX‘ai.

 

Rungtynėms teisėjavo  M. Masaitis ir S. Sirtautas
Sekretorė                        M. Ruzgienė

 

Rezultatyviausi žaidėjai:
KTUG
Marius Baranauskas 20 taškų
Mykolas Kajėnas  11 taškų
Audrius Poškevičius 11taškų
EX‘AI
Justas Valentinas 14 taškų
Tomas Martinaitis 12 taškų
Rokas Stonys 9 taškai