„Kiwanis“

Šį šeštadienį trys gimnazistai dalyvavo pasaulinės savanoriavimo organizacijos „Kiwanis“ pristatyme Birštone.
„Jauni žmonės turi labai daug veiklos idėjų“,- tokiais žodžiais jaukioje ir šiltoje aplinkoje su arbatos puodeliu rankose estai pradėjo konferenciją. Tuomet sužinojome šiek tiek informacijos apie organizacijos susikūrimo pradžią.

„Kiwanis“ buvo įkurtas 1915 metais. Iš pradžių tai buvo tik verslo ar tam tikrų sričių profesionalų tinklas, kuris vėliau išsiplėtė ir susikoncentravo į savanoriškus projektus. Tačiau vienas dalykas nė kiek nepasikeitė: Kiwanis vis dar yra puikus būdas susirasti naujų draugų, įgyti naujų įgūdžių bei patirties, ir visa tai – vykdant įvairiausius projektus skirtingose pasaulio bendruomenėse. Kadangi tai yra pasaulinė organizacija, buvo sukurta klubų struktūra: K-Kids, Key clubs, Kiwanis Junior ir dar daug kitų. Pasakodami atstovai itin pabrėžė, kad tai – nei religinė, nei politinė organizacija ir kartojo „We have a good time together and we make noise.“

Taip pat buvome supažindinti su vasaros stovyklos, kuri vyks liepos 2-8 dienomis Lenkijoje, programa.

Jau visai netrukus mūsų gimnazijoje bus įkurtas Key club, kurio nariais galės tapti gimnazistai. Daugiau galėsite išgirsti pristatyme, kurio data bus paskelbta kiek vėliau.

K.Z. ir E.E.