Sodinam!


Jau gerokai atšilus orams ir pumpurams jau besiruošiant sprogti, nemažas trečiokų būrys susiruošė važiuoti ne kur kitur, o į mišką. Ir ne grybų rinkti, bet mišką atsodinti.


Pavažiavus šiek tiek už Raudondvario atsidūrėme prie iškirstos laukymės, kur mus pasitiko miško girininkas ir jo pagalbininkai – miškininkai. Trumpai susipažinę, jie netruko mums įduoti kastuvus, kibirus ir pirštines – svarbiausius sodinimo įrankius. Tada sekė trumpas instruktažas kaip sodinti eglutes. O paskui: ,,Sėkmės‼ Užsodinkit šitą plotą‼“.

Iš pradžių gal ne kaip sekėsi ir duobė ne taip išsikasdavo ir šaknis sodinuko ne taip pakrypdavo, bet po kelių nevykusių bandymų, jau beveik visiems puikiai sekėsi sodinti tas mažutes eglutes. Pasibaigus eglučių sodinukams, miškininkai atnešė juodalksnių daigelių, kuriuos taip pat reikėjo paskirstyti tame iš tiesų milžiniškame sodinimo lauke.
Ir taip per kelias valandas buvo pasodinta apie pusantro tūkstančio eglučių ir turbūt ne ką mažiau juodalksnių. Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad draugiškieji miškininkai per tą laiką mums surengė ne vieną pertraukėlę, pavaišino vaisvandeniais bei skaniais sausainiais.

Po visų darbų, nors ir visi murzini, pajuodusiomis panagėmis, apmėšlintais batais, šiek tiek nuvargę ir alkani susirinkom prie mūsų autobusiuko. Gal nustebsite, bet neskaitant minėtų nepatogumų visi šypsojosi ir buvo pilni įspūdžių‼ Todėl dėkojame Daliui, kuris ėmėsi iniciatyvos ir suorganizavo šią pirmąją tokio pobūdžio kelionę gimnazijoje. Tikimės, kad tai galbūt taps dar viena mokyklos tradicija…