Mokytojų dienos kriminalas

 

Įsilaužimas mokytojų dienos išvakarėse!!! Pėdsakai vos įžengus pro mokyklos duris, aplink laikrodį, ant durų, net ir mokytojų kambaryje…
Sklando gandai, kad įžūlieji dvyliktokai mokykloj tą vakarą lindėjo iki pat vidurnakčio- galbūt tai pastarieji savo pėdomis ir nuklojo sienas, grindis ir duris?

Spalio penkta. Apie 10:10. Nepaisydami įsiplėšimo, visi drąsiausi mokytojai susirenka į gimnazijos salytę. Skambiais žodžiais ir jausminga melodija pradedamas mokytojų dienos koncertas. Atrodo, viskas lyg ir būtų taip, kaip turi būti, bet netikėtai įsiveržia užsimaskavę nusikaltėliai ir… Apie 10:20 pagrobia dainininkus. Su Holmso ir slaptųjų agentų pagalba pradedamas aiškinti nusikaltimas. Atliekami detektyvų apmokymai mokytojams: imami pirštų antspaudai, pravedamas naudojimosi lupa pradžiamokslis, kad geriau sugebėtų suprasti kiekvieno nusikaltimo dalyvio situaciją, patys mokytojai inscenizuoja nusikaltimą, piešiami foto robotai. Pyyypt, pyyypt! Pratybas pertraukia pagrobėjų skambutis. Kitam laido gale pasigirsta griežtas tonas:
– Aukos kol kas gyvos. Ir tik nuo jūsų priklauso, kiek laiko tai tęsis. Mes reikalaujame išpirkos! Turit penkiolika minučių.
Po štai tokio pareiškimo mokytojai pradeda tartis, ką gali pasiūlyti, kaip išpirką: „dešimt iš istorijos“, „mokymo procesą, integruotą su mankšta“, o kai kurie net ir drąsiai atrėžia: „Nieko mes nesiūlom. Daugiau oro klasėsė bus.“ Ginčą dėl išpirkos pertraukia Holmsas, kuris sakosi sužinojęs svarbios informacijos apie aukas – esą vienos iš jų IQ yra apie 169, o kita puikiai kalba itališkai.
– Sveiki, detektyvai!- pro duris įžengia paštininkas. – Šiuo adresu siunčiama slapta žinutė,- detektyvams į rankas paduodamas vokas. – Pareigą įvykdžiau. Geros dienos!
Nieko daugiau netaręs, paštininkas uždaro duris, o į tyrimo procesą įnešamas naujas nežinomasis – laiškas-šifras.

Laiško ištrauka:

1122 1113322  211 34413243312
6263 7247623, 523 47777372428…

Ilgai miklinę ir laužę savo protus, detektyvais virtę mokytojai, įmena mįslę ir perskaito, ką slepia skaičių eilės. Taip išaiškinamas pagrobimo motyvas ir tyrimo procesas gerokai pasistūmi į priekį. Tyrėjų grupė pradeda svarstyti, kas galėtų būti nusikaltėliai, siūlo tolesnius išgelbėjimo žingsnius… Pyyypt, pyyypt! Dar vienas pagrobėjų skambutis:
– Jūsų laikas baigėsi. Mes norime išpirkos!
Kol pagrobėjai kalba su detektyvais mokytojais, Holmso GPS nustato pagrobėjų buvimo vietą. Holmsas, nieko netaręs, išlekia.
Po minutės paskui save atitempia galvas nudelbusius pagrobėjus ir vargais negalais išgelbėtas aukas…

SDT* dėkoja sumaniausiems mokytojams už suvienytas jėgas.

P.S. Vardai, pavardės ir pagrobimo motyvai neviešinami dėl galimų pasikartojančių pagrobimų ar keršto planų.

 

*SDT- Slaptoji Dvyliktokų Tarnyba.

Slaptoji agentė
Karolina Zakarauskaitė, 4C