GFL Ruduo 2012 ketvirtfinalių apžvalga

KTUG futbolo apžvalgininkai Saulius ir Rokas L. (4C) dalinasi savo nuomone apie ateinančius atkrintamųjų varžybų mūšius.

Pirmasis ketvirtfinalis

4C – 2A

A grupės varžybose pateikę didelę staigmeną, nugalėjus 4A klasę, 2A vaikinukai savo grupėje daugiau skambių pergalių nepasiekė. Pranokę tik antirekordus gerinančią 1B komandą, akai grupėje liko ketvirti. Tuo tarpu 4C vyrukai parodė pastovų žaidimą ir  pirmą kartą grupėje užėmė aukštesnę nei trečiąją vietą. Abiturientai nesugebėjo įveikti tik jauniausių savo aukšto atstovų ir tapo stipriausiais B grupėje.
Galime pastebėti, kad 4C žaidėjams šaltis nebus staigmena, o 2A dar pradžioje sezono prarado savo legionierių iš JAV (Simoną Vainauską).

Svarbiausios mikrodvikovos

Saulius Juočiūnas vs Jonas Budrauskas

Šie abu žaidėjai yra savo komandų puolančioji jėga ir jų klasių pasirodymai labai priklausys nuo abiejų indėlio.

Rokas Liaugaudas vs Rokas Morkūnas

Tai tikras Rokų derbis. Nors abu žaidėjai praeitame sezone pasižymėjo krūva įmuštų įvarčių, tačiau paskutiniąsias kelias rungtynes jiems taip ir nepavyksta pramušti vartų stačiakampio. Tai irgi bus vienas iš faktorių, nulemsiančių nugalėtoją.

Antrasis ketvirtfinalis

3CorpusMedica – 2C

Užtikrintą žaidimą parodę praėjusio GFL čempionai grupės varžybose nebuvo sensacijų sūkurio viduryje. Taip ir išlikę nepralaimėję jie į ketvirtfinalį iškopė būdami aukščiausioje lentelės vietoje. Jų būsimi priešininkai gyvena priešingoje koridoriaus pusėje – tai 2C klasė. Grupėje laimėję prieš 1A ir 4B klases bei kai kam kiek netikėtu rezultatu sužaidus su 4C klase (5:5), jie iš B grupės išsikapstė ketvirtuoju numeriu.
Šis cekų derbis leis išsiaiškinti, ar čempioniška patirtis vis dėlto nugalės jaunatvišką maksimalizmą, kuris tiesiog trykšta iš jauniausiųjų ketvirtojo aukšto atstovų.

Svarbiausios mikrodvikovos

Rokas Ridzevičius vs Justas Beinorius

Šie žaidėjai aikštelėje būna visur – ir puolime, ir gynyboje. Būtų sunku įsivaizduoti sėkmingą jų klasių žaidimą be jų indėlio. Jų asmeniniai pasirodymai bus labai svarūs, norint nustatyti nugalėtoją.

Domantas Kulakauskas vs Daumantas Skinkys

Didelę svarbą turės ir vartininkų žaidimas. Juk koks futbolas be vartininkų?

 

Trečiasis ketvirtfinalis

3Danske – 4A

Dvi komandos. Dvi svajonės. Neapskaičiuojamas kiekis noro laimėti. Turėdami vieną techniškiausių komandų GFL‘e, danskiai dar nė karto nėra įveikę ketvirtfinalio barjero. Ar šis 3Danske košmaras tęsis toliau? O galbūt pagaliau bus pasiektas išsvajotasis pusfinalis bei medaliai? Deja, 4A komanda, buvusi per plauką nuo GFL čempionų taurės prieš du metus, trykšta noru pagaliau pasidabinti aukso medaliais. Akų lyderiai nežada pralaimėti danskiams ir save jau mato „Gimnazijos El Classico“ tituluojamame pusfinalyje prieš 4C klasę.

Svarbiausios mikrodvikovos

Paulius Jonas Vitunskas vs Mantvydas Drulia

Didelis greitis ir neatlaikomi smūgiai. Šie žaidėjai yra visų vartininkų siaubas. Taigi, liko tik išsiaiškinti, kurio pavardė bus dažniau užrašoma rungtynių protokole.

Jonas Vaičys vs Justinas Masaitis

Aukščiausios klasės gynėjas prieš aukščiausios klasės puolėją. Ši mikrodvikova nulems kamuolių, apsilankiusių danskių vartuose, kiekį. Verta paminėti, kad abu žaidėjai puikiai žaidžia galva ir kitomis galūnėmis.

 

Ketvirtasis ketvirtfinalis

3Swed – 2B
36:3
. Tai turbūt pasako viską, kalbant apie 2B klasės nusiteikimą šiame GFL‘e. Jų žvaigždutės Ričardo įgūdžiai gerėja ne dienomis, o valandomis ir net minutėmis. Gaila, tačiau net tokie nuostabūs rezultatai neleido 2B iš A grupės išsiridenti bent pirmose dviejose vietose – užimta trečia vieta. Jų būsimi varžovai – 3Swedbank klasė, grupėje pralaimėję tik 4C komandai. Po pernai apmaudžiai pralaimėto finalo, Swed‘ai žūtbūtinai trokšta įrodyti savo galybę. „Yra vyrai padarys!“ – jų šūkis rodo nusiteikimą kiekvienoms varžyboms. Taip pat Swed‘ai gali pasigirti turbūt vienais iš garsiausių fanų gimnazijoje, kurių spygimas ir užvedantys šūksniai suteikia jėgų kilti į lemiamą šturmą.

Svarbiausios mikrodvikovos

Ąžuolas Dvarionas vs Ričardas Kundelis

Šį sezoną labai stabilų ir nebanguojantį žaidimą demonstruojantis Dvarionas turės nenusileist Gimnazijos futbolo žvaigždei Ričardui, kurio prastai žaidžiančio tikriausiai niekas nėra matęs.

3Swed gynyba vs Ričardas Kundelis

Visgi reikia pripažinti, kad viskas priklausys nuo šio faktoriaus. Ričardo neįtikėtiną talentą ir patirtį gali pažaboti tik nuostabiai suderinta gynyba. Bekų nelaimei, swedai yra viena komandiškiausių ir vieningiausių komandų GFL‘e. Didelė tikimybė, kad Ričardą bus bandoma išmušti iš vėžių. Galbūt net tiesiogine to žodžio prasme.

 

Saulius ir Liaugis taria iki pasimatymo pusfinalių apžvalgoje!