WAWMUN ’12

Spalio 24-27 dienomis mūsų gimnazijos moksleiviai dalyvavo Jungtinių Tautų organizacijos modelio simuliacijoje Varšuvoje (WAWMUN). Šios konferencijos tikslas – skatinti moksleivius domėtis pasaulio įvykiais, įsigilinti į įvairių šalių pozicijas nagrinėjamu klausimu, mokyti dalyvius diplomatijos ir oratorystės meno. Kinijos delegaciją sudarė Enrikas Etneris (4c), Lukas Gataveckas (4c), Rokas Morkūnas (2a), Rokas Budrauskas (3Danske), Radvilė Bankauskaitė (ex Danske), Gerda Galinytė (3 Dankse).

Varšuvos karališkoji pilis
Darbas komitetuose

Atidarymo ceremonija vyko Varšuvos karališkojoje pilyje. Varšuvos meras, Jungtinių Tautų organizacijos atstovai ir susidomėjusios jaunų ir ambicingų dalyvių akys kurė ypatingą atmosferą. Vėliau veiksmas persikėlė į Varšuvos parlamento pastatą. Iš pradžių trumpa ekskursija po jį, o tada prasidėjo sunkus, tačiau įdomus trijų dienų darbas komitetuose, o vėliau Generalinėje Asamblėjoje.  Rezoliucijos, krizės, iškilminga aplinka leido mums įsijausti į diplomatų darbą.

Ši konferencija ne tik suteikė mums galimybę pagilinti anglų

Darbas komitetuose

kalbos žinias, susipažinti su įvairių šalių atstovais (kolumbiečiais, korėjiečiais, kinais, egiptiečiais…), bet ir smagiai praleisti laiką kartu su smagia kompanija. Nepaisant kelių netikėtų emalonumų (dokumentų pametimu, visišku kojų sušalimu laukiant dvi valandas vėluojančio autobuso su įsilinksminusiais rusais atgal į Kauną) ši išvyka mums paliko smagius prisiminimus. Juk kas gali likti abejingas rudeniniam Varšuvos senamiesčiui ir Prezidento makaronams su bolognese padažu?

Generalinė asamblėja, Kinija skelbia karą Japonijai.

Ačiū prancūzų kalbos mokytojai Dianai Suodienei už kompaniją, priežiūrą ir rūpestį konferencijos metu.

Kinijos delegatė,
Gerda Galinytė, 3 Danskebank