2b klasės kolumbų kelionė į Barseloną

2b klasė Barselonoje

Ar žinote, kaip nuostabu keletą dienų praleisti saulėtoje Ispanijoje? Mes, 2b klasės gimnazistai, tai pajutome, pamokas niūriai rudeniškoje Lietuvoje trumpam iškeitę į pažintinę kelionę Katalonijos sostinėje Barselonoje.

Vėlyvą sekmadienio popietę pajudėjome iš Kauno traukinių stoties ir ilgai laukta kelionė pagaliau prasidėjo. Kelias iki Vilniaus oro uosto neprailgo ir netrukus 2b jau kilo pietinės Europos dalies link.

Naktinė Barselona

Naktinė Barselona pasitiko šiluma, žvaigždėtu dangumi, žaliuojančia gamta. Pamiegoję tik keletą valandų, bet labai laimingi, leidomės apžvelgti senamiesčio, centrinės gatvės, turgaus ir, žinoma, įspūdingosios Sagrada Familia bažnyčios, kurią tikimasi pabaigti statyti 2026 metais. Su Barselonos kultūra, istorija, tradiciniais valgiais, jaukiomis šokoladinėmis bei neįtikėtinais antikvariatais mus supažindino ispanų kilmės gidė Tesa, su kuria dar ilgai nenorėjome atsisveikinti.

Prie Sagrada Familia

Antrąją dienos dalį praleidome grožėdamiesi Antonio Gaudi architektūra: aplankėme menininko projektuoą namą, neturintį stačiųjų kampų, kurtą stebint vandens tėkmę, jo lašų grožį. Sutemus grožėjomės didmiesčio šviesomis, aplankėme uostą bei paplūdimį.

Dar ilgai užmigti neleido begalė įspūdžių, tačiau kitą rytą atsikėlėme nusiteikę ne mažiau entuziastingai – skubėjome aplankyti ant debesų krašto įsikūrusį Montserrat vienuolyną. Nors teko pamojuoti nuvažiuojančiam traukiniui, mūsų nuotaika nesugedo, o kalnų papėdę pasiekėme dar neišsisklaidžius rytiniams debesims. Nė vienas nepasigailėjome skyrę pusdienį šiai vietai, sužavėjusiai mus ne tik įspūdingomis erdvėmis, atsiveriančiomis pusantro kilometro aukštyje, bet ir vienuolyno architektūriniu grožiu, tvyrančia atmosfera.

Nuo Montserrat vienuolyno atsiveriantys vaizdai

Likusią dienos dalį  apžiūrėjome kaimelį, pilį, paskanavome nacionalinio Ispanijos patiekalo paella.

Ispaniška vakarienė

Nors kitą rytą 2b veiduose jau buvo galima įžvelgti nuovargio ženklus, aplankėme Barselonos istorijos muziejų, kuriame pamatėme senovės Romos imperijos miesto Barcino griuvėsius, Salvadoro Dali muziejų, sukeliantį prieštaringus jausmus bei skatinantį susimąstyti, savitai interpretuoti XX a. menininko darbus. Likusį laiką praleidome klajodami po jaukias Barselonos gatveles, parduotuvėlės, mėgaudamiesi šviežių vaisių skoniu ar taip pasiilgtos saulės spinduliais. Vis dėlto vakarop labai nenoriai pajudėjome oro uosto link – mūsų laukė ilga kelionė į Lietuvą. Palikę Ispaniją, atskridome į Briuselį, kur žaisdami įvairiausius žaidimus, klausydamiesi muzikos ar snausdami praleidome visą naktį. Ryte pasiekę Vilnių, jautėmės pavargę, sužavėti, laimingi ir jau spėję pasiilgti saulėtosios Ispanijos.

Nuoširdžiai dėkojame gimnazijos direktoriui ir administracijai, leidusiai mums patirti tiek gerų emocijų, pažinti gražiąją Barseloną. Jūsų dėka niekada nepamiršime šios nuostabios kelionės, o klasėje dar ilgai tvyros kataloniška dvasia.