Trečiasis projekto “Homo Economicus” susitikimas Ispanijoje

EK-Mokymosi visa gyvenima programa
Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis leidinys [pranešimas] atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Vykdant Homo Economicus projektą, balandžio 3-8 dienomis projektinis susitikimas vyko Ispanijoje, Valensijos mieste.
Valensija
Mūsų gimnazijos komandą sudarė aštuoni asmenys: keturi moksleiviai ir keturios mokytojos.

Pirmąjį vakarą turėjome galimybę pažinti miestą, o antrąjį visus projekto dalyvius vakarienės metu svetingai sutiko koordinatoriai.
koordinatoriai

Kitą dieną buvome pakviesti į partnerių mokyklą, kur pristatėme projektinę užduotį ir susipažinome su dabartine ekonomine Ispanijos, Slovėnijos, Graikijos, Turkijos, Belgijos ir kitų šalių, dalyvavusių projekte, padėtimi. Taip pat gavome įdomią bei atsakingą užduotį: lankant miesto turgavietę ir aplinkines parduotuves, sužinoti kai kurių pagrindinių produktų esamas ir senesnes kainas bei jas sulyginti.
turgaviete

Projekto metu turėjome ne tik atlikinėti įvairias užduotis, tačiau gavome puikią progą pažinti Ispanijos kultūrą, jos žmones bei gamtą. Ragavome tradiciško Valensijos patiekalo Paella, gaudėme pirmuosius pavasario spindulius paplūdimy
komanda
aplankėme meno ir mokslo muziejų
muziejus
muziejus2
iš arčiau apžiūrėjome vietinę mokyklą, susipažinome su keliais jos mokiniais ir pamatėme dar tik vos spėjančią įsibėgėti tradicinę šventę Las Fallas. Nors ispanai idealiai nešneka angliškai, bet supratome vieni kitus puikiai ir tai netrukdė kelionės metu susirasti draugų, vieniems iš kitų sužinoti apie svečias šalis ir puikiai praleisti laiką. Dėkojame organizatoriams už galimybę pažinti kitą šalį ir jos žmones bei įgyti naudingų žinių!