Mainai su VDU „Rasos“ gimnazija

Tikriausiai pastebėjote, jog praeitą savaitę c’ekučių bei b’ekų gretos šiek tiek sumažėjo.3 Corpus medica panelės, Laura ir Eglė, antrokai, Rokas ir Ignas, bei 3Danske klasės gimnazistai Aidai gimnazijos gyvenimą iškeitė į triukšmingus, didžiulės žmonių masės skalaujamus VDU „Rasos“ gimnazijos koridorius! Tačiau jie nekantrauja kelių dienų viešnagės įspūdžiais pasidalinti su jumis, mieli gimnazistai!

Jau nuo pat ankstyvo ryto nuoširdžia šypsena bei gera nuotaika mūsiškius pasitiko „Rasos“ moksleiviai. Staiga jų gimnazijos himno melodija visus maloniai pakvietė užpildyti klases pirmai pamokai. Pala, skambutis? Uniformos? Mums, jau spėjusiems įprasti prie itin liberalios gimnazijos atmosferos, visa tai atrodė taip neįprasta! Universitetinėse klasėse žinių lygis, pamokų tempas bei klasės motyvacija neatsiliko nuo mūsų gimnazijos, mokiniai degė noru pasidalinti žiniomis su mūsų svečiais, na, gal tik ne apie trigonometriją. Nors ilgosios pertraukos metu pasiilgome nuostabiųjų “Antistresso” bandelių ir teko pasitenkinti gimnazijos valgykla, mainai praėjo puikiai, susipažinome su daugybe naujų žmonių ir pajautėme “Rasos” moksleivių kasdienybę. Tačiau neabejotinai didžiausią įspūdį paliko penktadienis! Nepriklausomybės dienos proga visi gimnazistai sugūžėjo į gimnazijos kiemą, kur turėjo įvykti šiai progai skirtas flashmob‘as. Buvo pasirinkta Egidijaus Sipavičiaus daina “Pagaminta Lietuvoje”, atspindinti opią mūsų šaliai emigracijos problemą. Moksleiviai su didžiuliais lagaminais bei trispalvėmis nekantriai sustojo Lukšio gatvėje, o netikėta staigmena- čia pat įvažiavęs pats Egidijus Sipavičius!
Taigi trys dienelės praskriejo šviesos greičiu. Tai buvo nepakartojama patirtis -pakeisti aplinką, pažinti naujus žmones, palyginti abi gimnazijas bei tapti dar labiau motyvuotais toliau kelti savo gimnazijos lygį kitų akyse. Dabar laukiam “Rasos” svečių pas mus ir tikimės išlaikyti šią mainų tradiciją kitais metais. (L.V.)