Jaunųjų profesionalų programa gimnazijoje!

Balandžio 4 d., ketvirtadienį, 11 val. JPP ‘Kurk Lietuvai’ atvyks į KTUG pasišnekėti su moksleiviais jiems aktualiomis temomis – pasidalinti savo studijų patirtimi, papasakoti apie aktualiausias šio meto profesijas ir savo darbą viešajame sektoriuje. Valandos trukmės susitikimo metu gimnazistai bus kviečiami užduoti jiems aktualius klausimus ir tokiu būdu vystyti naudingą diskusiją ar pokalbį.
 
Jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“  metu 20 užsienio šalyse studijas baigusių jaunųjų profesionalų konsultacinio darbo principu vykdo projektus Lietuvos viešojo sektoriaus institucijose. Tarp institucijų – Ministro Pirmininko Tarnyba, Aplinkos, Finansų, Krašto apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo, Švietimo ir mokslo, Energetikos, Teisingumo, Užsienio reikalų, Ūkio ministerijos, Konkurencijos tarnyba, Lietuvos Pasieniečių ir Policijos mokyklos, Švietimo mainų ir paramos fondas, VšĮ „Investuok Lietuvoje“, VšĮ „Versli Lietuva“ ir Seimo kanceliarija. Kiekvienas dalyvis rotacijos principu dirba 2-3 institucijose ir realiais veiksmais prisideda prie institucijos darbo naudodamas patirtį ir žinias, įgytas užsienyje.
JPP ‘Kurk Lietuvai’ dalyviai apart darbo viešajame sektoriuje taip pat vyksta į miestus, iš kurių yra kilę – susitinka su savo buvusių mokyklų moksleiviais, savivaldybėmis ir asociacijomis padiskutuoti aktualiomis temomis. Balandžio 4 d. JPP ‘Kurk Lietuvai’ lankysis Kaune. Kadangi daliai moksleivių labai aktualus klausimas – kokias studijas pasirinkti ir galbūt dalis mąsto apie studiajs užsienyje, o dauguma JPP ‘Kurk Lietuvai’ dalyvių dar neseniai mokėsi universitetuose, jie mielai pasidalintų savo patirtimi, žiniomis ir nuomonėmis apie savo studijas. Tarp dalyvių specialybių tokios kaip ekonomika, komunikacija, teisė, aplinkosauga, o geografija apima didžiąją dalį Europos ir JAV. Viena iš JPP ‘Kurk Lietuvai’ dalyvių – Milda Jasaitė, mokslus baigė Kauno Technologijos Universiteto Gimnazijoje, o studijavo Ekonomikos Bakalaurą Utrecht University Olandijoje, University of California, Berkeley JAV ir Vienna University of Economics and Business Austrijoje.
 
 
Daugiau apie programą
http://www.kurklt.lt
http://www.facebook.com/kurklietuva