Gimnazistai – tarp Kauno istorijos olimpiados lyderių

Olimpiados nugalėtojai su mokytojais
Olimpiados nugalėtojai su mokytojais

Balandžio 5 d. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje buvo apdovanoti pirmosios Kauno istorijos olimpiados nugalėtojai. Visi KTU gimnazijos moksleiviai, dalyvavę olimpiadoje, pateko į geriausiųjų dalyvių dešimtukus, o du gimnazistai – Indrė Urbelytė ir Domas Lavrukaitis – tapo nugalėtojais.

Pirmą kartą VDU Kauno istorijos centro surengtoje ir Kauno miesto mero globojamoje olimpiadoje 150 moksleivių iš 40 Kauno mokyklų varžėsi dėl geriausio Kauno istorijos žinovo vardo. Dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes: 5-6, 7-8, 9-10 ir 11-12 klasių.

Prof. Zigmantas Kiaupa sveikina Indrę Urbelytę
Prof. Zigmantas Kiaupa sveikina Indrę Urbelytę

9-10 klasių grupėje Indrė Urbelytė (1a klasė) užėmė I vietą, o Domas Lavrukaitis (1b klasė) – III vietą, Toma Černiauskaitė (2a klasė) pateko į geriausiųjų dešimtuką. 11-12 klasių grupėje Agnė Alaburdaitė (3 Danske banko klasė) užėmė ketvirtąją vietą ir tik dviem taškais atsiliko nuo trečiosios vietos laimėtojos.

Kauno miesto meras teikia padėką Domui Lavrukaičiui
Kauno miesto meras teikia padėką Domui Lavrukaičiui

Sveikiname laimėtojus ir džiaugiamės, kad gimnazijos moksleiviai aktyviai prisideda prie kaunistikos pažinimo. KTU gimnazijos mokytojų iniciatyva pradėtos rengti kasmetinės pirmųjų ir antrųjų klasių gimnazistų orientacinės pažintinės varžybos „Kauno atradimai“ ilgainiui išaugo iki tradicinio Kauno miesto jaunųjų geografų konkurso „Langas į Kauno istorijos, kultūros ir gamtos objektus“. Dabar įrodėme, kad gimnazistai puikiai išmano ir Kauno istoriją.