Ištiesk pagalbos ranką!

Naujas aplankas (3)

 

Kas galėjo pagalvoti, jog ankstyvą šeštadienio rytą užsimiegoję, bet pilietinės sąžinės šaukiami  KTUG gimnazistai gausiai sugužės į „Krizių tyrimo centro“ rengiamus „Pirmosios medicininės pagalbos“ kursus!

Su reikliais, tačiau draugiškais dėstytojais priešakyje, kurso dalyviai mokėsi suteikti taip reikalingą pirmąją pagalbą. Šiandien  daugelis medicinos atstovų sutinka, jog ne išklausytos teorinės žinios, o tik praktiniai veiksmai gali išgelbėti žmogaus sveikatą ar net gyvybę. Praktikos nauda įsitikinome ir patys. Manekenų pagalba mokėmės įvertinti sąmonės būklę, esant klinikinei mirčiai, atlikti pradinį gaivinimą, naudotis defibriliatoriumi. Nuo šiol gimnazistai kalėdinę silkę ar velykinį karpį gali doroti be baimės užspringti! O nusideginus ar sušalus visuomet galite kreiptis praktinių patarimų. Taip pat mokėmės stabdyti kraujavimą, tvarstyti žaizdas, įmobilizuoti lūžusią vietą.
Kursų pabaigoje kiekvienam dalyviui buvo įteikti sveikatos žinių atestavimo pažymėjimai. Įgavome neįkainojamos patirties, o laikas tiesiog lėkte pralėkė.
Džiaugiamės, jos gimnazija nuo šiol dar saugesnė!