Apdovanoti komiksų konkurso nugalėtojai

Konkurso dalyviai ir organizatoriaiVasarišką antradienio, gegužės 14 d., popietę KTU gimnazijoje susirinko istorinių komiksų prancūzų kalba konkurso nugalėtojų ir jų mokytojų būrys iš Šiaulių, Anykščių, Utenos, Alytaus ir Kauno mokyklų. 

Ankstyvą pavasarį konkurso dalyviaisavo darbuose interpretavo Vakarų Europos diplomato ir keliautojo Guillebert de Lannoy užrašus apie 1413 m. kelionę Lietuvą. Darbai įvairavo nuo beveik profesionaliai atliktų iki pirmųjų nedrąsių kūrybinių bandymų. Istorinių komiksų kūrimas pasirodė besanti puiki priemonė patobulinti ir praktiškai pritaikyti prancūzų kalbos ir istorijos žinias bei meninius gebėjimus.

Atvykusiems moksleiviams gimnazistės surengė protmūšį, o mokytojos buvo pakviestos į istoriko, VDU docento, dr. Rūsčio Kamuntavičiaus paskaitą „Prancūzija ir Lietuva: 1000 metų bendravimo“. Popietę pratęsė visiems renginio dalyviams skirta Prancūzų instituto Lietuvoje darbuotojo Loic Salfati paskaita prancūzų kalba apie komiksų meninės raiškos ir turinio ypatybes.  Edukacinė renginio dalis prasmingai pratęsė komiksų pagrindinę komiksų konkurso idėją – skatinti bendradarbiavimą ir dalykinę integraciją.

Loic Salfati paskaita
Loic Salfati paskaita

Susitikimą baigė nugalėtojų apdovanojimai. Prizinių vietų laimėtojams buvo įteikti renginio organizatorių ir partnerių diplomai ir dovanos.

 5-8 klasių grupėje apdovanoti:

I vieta – Gabrielė Šimkūnaitė ir Karolis Skidzevičius (Anykščių Jono Biliūno gimnazija, mokytojos Laima Juzėnienė, Dalia Gilienė ir Jūratė Musteikienė)

II vieta – Mantas Adomaitis (Kauno Jono Žemaičio-Vytauto progimnazija, mokytoja Lijana Krasauskienė)

III vieta – Goda Žemaitytė ir Paula Zlatkutė (Anykščių Jono Biliūno gimnazija, mokytojos Laima Juzėnienė, Dalia Gilienė ir Jūratė Musteikienė)

9-12 klasių grupės nugalėtojai:

I vieta – Algirdas Šalomskas (Kauno Antano Smetonos gimnazija, mokytoja Dalia Jasionienė)

II vieta – Žilvinas Andriuškevičius, Justina Vaičiukynaitė ir Matas Matulevičius (Alytaus šv. Benedikto gimnazija, mokytoja Nijolė Jaciunskienė)

II vieta – Gvidas Diržys, Lukas Gindrėnas ir Aretas Tulušis (Anykščių Antano Vienuolio gimnazija, mokytoja Jaunė Bimbienė)

III vieta – Gabrielė Miliauskytė, Austėja Augustinaitė, Emilija Grušaitė (Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija, mokytojos Virginija Skėrytė ir Kristina Murauskienė)

III vieta – Julija Musteikytė (Anykščių Jono Biliūno gimnazija, mokytojos Laima Juzėnienė, Dalia Gilienė ir Jūratė Musteikienė)

III vieta – Violeta Breivaitė (Utenos Adolfo Šapokos gimnazija)

Renginio organizatoriai – KTU gimnazija, prancūzų kalbos mokytoja Diana Suodienė ir istorijos mokytojas Domas Boguševičius – dėkingi kūrybiškiems ir aktyviems konkurso dalyviams ir partneriams, prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo: Prancūzų institutui Lietuvoje, Prancūzijos ambasadai Lietuvoje, Vytauto Didžiojo universiteto Č. Milošo slavistikos centrui, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutui.

Ypatingai dėkojame KTU gimnazijos bendruomenės narėms, aktyviai ir reikšmingai prisidėjusioms prie šio konkurso (ir daugybės kitų idėjų) tapsmo realybe: administratorei Vilmai Arbašauskienei ir 3 Danske banko klasės gimnazistei Agnei Alaburdaitei. Taip pat tariame ačiū protmūšio organizatorėms – Vytautei Rimdzevičiūtei, Aistei Veličkaitei ir Elenai Gelžinytei.

Laukiame visų prisidedant prie naujų gimnazijos iniciatyvų!