1863m. sukilimo viktorina

viktorina1

 

 

 

Gegužės 7 dienos popietę į gimnaziją sugūžėjo svečių iš keturių skirtingų mokyklų: Antano Smetonos gimnazijos, Maironio universitetinės gimnazijos, dailės ir VDU „Rasos“ gimnazijų. Taip prasidėjo viktorina 1863 metų sukilimui atminti. Šios viktorinos organizatoriai bei komisijos nariai: Austėja Rimkutė, Ieva Kanopkaitė, Gabrielė Virbašiūtė ir Tomas Staniulis. Tai buvo šių mokinių dvyliktos klasės baigiamasis projektas, kurį koordinavo istorijos mokytoja Jūratė Jarmalauskienė.

Viktoriną pradėjom nuo komandų prisistatymų. Nors visi buvo sumanūs ir kūrybingi, tačiau originalumu išsiskyrė VDU „Rasos“ gimnazistai, kurie skaitė sukilėlių dienoraščių ištraukas bei atliko muzikinį kūrinį. Viktorinos klausimai varijavo nuo gana lengvų iki tokių, kurių atsakymą galima tik atspėti, pvz., „Kurią savaitės dieną prasidėjo 1863 m. sukilimas?“

viktorina2

Po 20 įvairiausių klausimų liko paskutinė, bonus užduotis: nupiešti sukilimo herbą. Nors tai atrodo tikrai sunkus darbas, tačiau visos komandos ją įveikė! Maironio universitetinės gimnazijos mokiniams itin pasisekė, mat savo prisistatymui jie buvo atsinešę piešinį, vaizduojantį pastarąjį herbą.

viktorina3

Per trumpą pertraukėlę gerbiamoji komisija suskaičiavo taškus ir buvo paskelbti nugalėtojai. IV vieta atiteko Dailės gimnazijos moksleiviams, III-oji – Antano Smetonos gimnazijai, II-oji – VDU „Rasos“ gimnazistams. Pirmoji vieta bei didelis tortas atiteko Maironio universitetinės gimnazijos moksleiviams, kurie šioje viktorinoje pasižymėjo ne tik savo žiniomis, bet ir didžiuliu entuziazmu. Tikimės, kad įvairios viktorinos taps mūsų mokyklos tradicija, kurią puoselės visi gimnazistai.

 Gabrielė Virbašiūtė, 4b