Okupavome Kauną!

Jau trečią kartą gimnazistai išsiruošė į tradicinę integruotą istorijos ir geografijos pamoką – orientacines varžybas „Kauno atradimai“. Šių metų renginyje dalyvavo iki tol neregėtas dalyvių skaičius – net 170! Todėl drąsiai ir atsakingai pareiškiame: okupavome Kauną!

O šį pirmadienį, rugsėjo 16 d., įvyko geriausiai pasirodžiusių komandų apdovanojimai!

Orientacinių varžybų nugalėtojus sveikino ir prizus įteikė direktoriaus pavaduotoja Daiva Sutkevičienė, pasidžiaugusi sėkmingai įsitvirtinusia nauja gimnazijos tradicija. Galime didžiuotis, kad mūsų varžybų sumanymas įkvėpė rengti pažintines geografijos varžybas Kauno miesto devintokams „Langas į Kauno istorijos, kultūros ir gamtos objektus“. Varžybų idėją sėkmingai pritaikė ir Tauragės mokytojai, Vilniuje surengę integruotą pamoką – orientacines varžybas anglų kalba.

Varžybų dalyviai
Varžybų dalyviai

Galime didžiuotis, kad šiemet su mokiniais pasiryžo varžytis jungtinė ex’ų, mokytojų ir administracijos komanda, įrodžiusi, kad tinkamai organizuotas darbas, gebėjimas ieškoti informacijos ir ištvermė garantuoja puikiausius rezultatus. Ex’ų komandai teprireikė pusės numatyto laiko geriausiam varžybų rezultatui pasiekti!

Ex'ų-mokytojų-administracijos komandos dalis
Ex’ų-mokytojų-administracijos komandos dalis: Edita Jančauskienė, Vilma Arbašauskienė ir Vytenis Gustainis

Geriausiai iš gimnazijos senbuvių pasirodė ketvirtokai – Swedbank klasės komanda: Paulius Ališauskas, Paulius Jonaitis, Martynas Černiauskas, Rugilė Miliukaitė ir Kasparas Vasiliauskas.

Antrąją vietą užėmė mišri 2a, 2b ir 3b klasės komanda „Nepaskutiniai“. Trečiosios vietos nugalėtojai – jungtinė 4 Danske banko ir 3b klasių komanda.

Komandos "Nepaskutiniai" vyrai
Komandos „Nepaskutiniai“ vyrai

Lydere naujokų grupėje tapo 2c klasės komanda, kurią sudarė Vainius Podolinskis, Rokas Poška, Paulina Liutkutė, Kristijonas Medelis ir Augustė Mikelionytė. Nuo šiol antrokai naujoms varžyboms ruošis skaitydami Zigmanto Kiaupos „Kauno istoriją“.

Naujokų grupės nugalėtojai - 2c klasės komanda
Naujokų grupės nugalėtojai – 2c klasės komanda

Antroji vieta naujokų grupėje atiteko kitai 2c klasės komandai – „Fantazijos trūkumas“. Trečiosios vietos nugalėtojais tapo kuklūs 1b klasės vyrai, taip ir neišdrįsę ateiti pasiimti teisėto apdovanojimo.

Visų gimnazistų lauksime 2014 metų orientacinėse varžybose! Jau dabar turime savanorių, pasiūliusių originalių idėjų naujai užduočiai.

O visas šių metų varžybų rezultatų sąrašas paskelbtas gimnazijos fojė, skelbimų lentoje.