Academic Brother

ab_logo_1

 

 

Ar planuoji jau šiais metais stoti į Jungtinės Karalystės universitetą, tokį kaip Edinburgh, Warwick, Manchester ar UCL? Ar nori susipažinti su sėkmingai į tavo norimus universitetus įstojusiais studentais? Tuomet kviečiame tave prisijungti prie „Academic Brother“ mentorystės projekto ir sudalyvauti atidarymo renginyje jau ateinantį šeštadienį, rugsėjo 28 dieną!

 

Projekto tikslas – padėti būsimiems abiturientams įgyvendinti jų siekius įstoti į geriausius Jungtinės Karalystės universitetus. Kiek anksčiau baigęsis pirmasis „Academic Brother“ stojimų į Oksbridžo universitetus etapas sulaukė pasisekimo bei aktyvaus dalyvavimo tiek iš moksleivių, tiek iš mentorių pusės. O dabar atėjo eilė ir kitiems geriausiems JK universitetams! Jų paraiškų teikimo terminas per UCAS (University and College Admissions Service) yra sausio 15 d., tad rugsėjis – pats laikas pradėti tam ruoštis.

 

Kodėl turėtum dalyvauti šiame projekte? Visų pirma, net gabiausiems abiturientams kartais būna sudėtinga apsispręsti, kur ir ką studijuoti, bei įvertinti savo galimybes įstoti. Antra, rengiantis išvykti studijuoti į kitą šalį ypač svarbu gerai pažinti vietinę švietimo sistemą – dažnai moksleiviams nepavyksta įstoti ne dėl gabumų trūkumo, o dėl paprasčiausio stojimo proceso neišmanymo. „Academic Brother“ projektas siekia sujungti patirties ir žinių turinčius mentorius–studentus su dar tik stojančiais moksleiviais ir suteikti šias reikalingas žinias. Mentorystės projekto metu lietuviai studentai, šiuo metu studijuojantys Jungtinėje Karalystėje, patars dėl universiteto ir specialybės pasirinkimo, konsultuos moksleivius motyvacinio laiško (Personal Statement) rašymo klausimais, papasakos, į ką atsižvelgti renkantis studijų vietą, apgyvendinimą, kaip tvarkyti finansus, ir kt.

 

Praėjusiais metais projekte dalyvavo virš šimto moksleivių, kuriuos konsultavo panašus skaičius mentorių. Didelė dalis šių moksleivių gavo pakvietimus studijuoti iš Londono, Warwick’o, Edinburgh’o ir kitų geriausių JK universitetų. Projekto metu galėsi laisvai bendrauti su visais projekte dalyvaujančiais mentoriais, vyks diskusijos internetinėse grupėse, gyvi susitikimai Lietuvoje.

 

Jei rimtai svarstai apie studijas JK universitete, šis projektas yra skirtas būtent tau! Nepraleisk progos, užsiregistruok dabar ir sudalyvauk – projektas suteiks tau daug vertingų žinių ir patirties bei padės realizuoti ko gero vieną svarbiausių tavo gyvenime siekių – įstoti į trokštamą universitetą.

 

Atidarymo renginys vyks šeštadienį, rugsėjo 28-ą dieną 11:00 valandą, Kaune (vieta bus patikslinta). Jo metu mentoriai pristatys stojimo procesą, studijų JK privalumus ir trūkumus, palygins studijas Škotijoje, Anglijoje ir Londone, pasiūlys pasiruošimo stojimams planą. BŪTINA REGISTRACIJA!

Registracija į renginį

Jei negalėsi sudalyvauti atidarymo renginyje, tačiau norėtum sudalyvauti projekte, užsiregistruok gauti priminimą, kada bus atidaryta registracija į patį projektą.