Netradicinė rusų kalbos pamoka

Lapkričio 14 d., 2c klasės mokiniai su rusų kalbos mokytoja Danguole Jasukaityte keliavo į M. Dobužinskio kultūros ir estetinio lavinimo centrą.

IMAG1115

Jau centro prieigose galėjai girdėti sklindančią rusų kalbą, o koridoriuje mus šiltai pasitiko besišypsantys darbuotojai.

Išvykos pradžioje mums pristatė Tamaros Vasiliauskienės piešinių parodą skirtą K. Donelaičio 300 metinėms paminėti. Piešiniai pribloškė  savo tikroviškumu ir didele spalvų gama, kuri meiliai glostė širdį.

IMAG1117

Vėliau keliavome apžiūrėti dailininkės Nadeždos Kirsanovos rusų tradicinių nėrinių parodos „Šventųjų veidai nėriniuose“. Rusų menininkė naudodamasi vašeliu, neria nuostabaus grožio ikonas, šventuosius ir paveikslus. Buvo labai smagu kelioms akimirkoms pasinerti į nėrinių pasaulį ir pamiršti viską aplinkui.

IMAG1141

Na, o išvykos kulminacija tapo edukacinis projektas – pamoka „Matrioška“. Daug sužinojome apie matrioškų istoriją, jų tipus, gamybos subtilybes. Tuomet, savo rankomis išbandėme matrioškų puošimo meną, kuris visiems atnešė daug džiaugsmo. Kaip pradinėje mokykloje galėjome griebti į rankas teptukus ir pasitelkę spalvas išreikšti save.

Tokie užsiėmimai praskaidrina rutiną ir leidžia šiek tiek atsipūsti. Dėkojame mokytojai už puikią pamoką!

 

                                                                                  Vainius Podolinskis