Šilti pavasario spinduliai iš Maironio lietuvių literatūros muziejaus

Dažnai, po įvairių pasiekimų, išgirstame raginimą „neužmik ant laurų“. Kad ir koks tai būtų banalus posakis, visgi kartais šios nelaimės žmonėms išvengti nepavyksta ir jie pradeda snausti ant savo pergalių. Tačiau tik ne mūsų gimnazijos mokiniai!

Prabėgus vos keletui dienų po Lietuviškos dainos konkurso, arba trumpiau – LDK, jo čempionais tapusi 2c klasė savo jėgas išbandė platesniuose vandenyse.

IMAG1444_BURST003_1Kovo 21 d. Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyko renginys, skirtas paminėti Pasaulinę poezijos dieną ir Kristijono Donelaičio 300-ųjų gimimo metinių jubiliejų. Penktadienio vakarą garbė pirmiesiems pasirodyti scenoje atiteko būtent 2c klasės gimnazistams. Jie atliko „Liūdnų slibinų“ dainą „Pavasario linksmybės“, sukurtą pagal Kristijono Donelaičio žodžius.

Po mūsų gimnazistų pasirodymo, kuris daugumai renginio žiūrovų veide įžiebė šypseną, Kauno rašytojai ir aktoriai skaitė fragmentus iš garsiosios poemos „Metai“, o nuostabia muzika žiūrovus džiugino pianistė B. Vingraitė ir klarnetininkas V. Andriuškevičius.

Vakaro atmosfera pradžiugino tiek žiūrovų, tiek ir dalyvių širdis!