National Public Speaking Competition

1556411_10152046378911733_1043483507_oKovo 28 d. Klaipėdoje įvyko jau 17-tasis „National Public Speaking Competition“ konkursas. Kiekvienais metais į šį renginį susirenka geriausi Lietuvos retoriai, kurie scenoje turi pademonstruoti ne tik savo oratorinius sugebėjimus, tačiau ir anglų kalbos žinias, nes konkursas vyksta būtent šia užsienio kalba. Konkurso tema šiais metai buvo „To be Human is to Discuss“.

Ankstyvą penktadienio rytą į LCC universitetą Klaipėdoje pajudėjo ir mūsų gimnazijos atstovas – Rokas Ridzevičius (3c klasė) su savo palaikymo komanda. Rokas, laimėjęs atranką mokykloje ir puikiai pasirodęs Kauno miesto atrankoje, pirmajame šalies etapo ture rimtos konkurencijos nesulaukė. Jo kalba „Superiority is a Bad Advisor in Discussion“ pelnė daugiausiai komisijos simpatijų ir Rokas nesunkiai pateko į didįjį finalą.

Po gana ilgos pertraukos 10 finalininkų jau buvo pasirengę paskutiniajam turui, kuris turėjo lemti šio konkurso nugalėtojus. Nors visų dalyvių pasirodymai buvo verti dėmesio, tačiau nei tai, nei didelė žiūrovų minia Rokui nesukliudė pasirodyti paprasčiausiai nepriekaištingai. Jo balsas nė karto nesudrebėjo ir tai jam garantavo du apdovanojimus: „The Audience Vote for the Best Public Speaker“ ir, žinoma, pirmosios vietos – „The Best Public Speaker“ apdovanojimą.

Rokas RidzeviciusTaigi, mūsų gimnazistas Rokas Ridzevičius atstovaus Lietuvai tarptautiniame „International English Speaking Competition“ konkurse Londone!

Sveikiname Roką su jau pasiektais apdovanojimais ir linkime sėkmės Jungtinėje Karalystėje!