Ekskursija į LSMU Kauno klinikas

Balandžio 11 d. popietę mes, grupelė abiturientų, ketinančių pasirinkti medicinos studijas, apsilankėme LSMU Kauno klinikose, kur turėjome galimybę iš arčiau susipažinti su ligoninės aplinka bei gydytojų kasdienybe.

Klinikosjauniejichirurgai

Visų pirma, iš centrinio pastato požeminiais tuneliais, išsiraizgiusiais po visą klinikų teritoriją, nuėjome iki skubios pagalbos skyriaus, kuriame, vedami vieno gydytojų, galėjome susipažinti su tuo, kas laukia kiekvieno į šį priimamąjį patekusio paciento: gyvybinių funkcijų įvertinimas, atliekami paskirti tyrimai, o kartais, itin sudėtingais atvejais, netgi chirurginės intervencijos. Įspūdį paliko ne tik puikiai organizuotas, bet ir modernizuotas darbas: gydytojai informaciją apie pacientus visada gali lengvai rasti savo planšetėse, gretimose patalpose rezidentai mokosi jiems patogiu metu, o gydytojai juos įvertina peržiūrėję filmuotą medžiagą. Šiame skyriuje su mumis bendravęs medikas akcentavo, jog darbas nėra lengvas, tačiau teikiantiantis didelį malonumą tiems, kurie nuoširdžiai nori padėti kitiems.

Toliau keliavome į Radiologijos kliniką, kurioje mus supažindino su kompiuterinės, magnetinio rezonanso, pozitronų emisijos tomografijomis bei įvairiais kitais branduolinės medicinos tyrimais. Turėjome galimybę stebėti, kaip atliekami šie tyrimai bei nagrinėjami jų rezultatai. Taip pat pabendravę su viena šio skyriaus gydytoja išsamiau susipažinome su radiologo darbu, įsitikinome, jog ši profesija reikalauja ne tik gilių medicinos, bet taip pat fizikos bei chemijos žinių.

Ievut

Ko gero, pati įdomiausia ekskursijos dalis mūsų laukė Kardiologijos klinikoje, kur, apsirengę specialiais medicinos personalo drabužiais, susitikome su kraujagyslių chirurgu L. Velička. Trumpai apžvelgę, kas vyksta kitose operacinėse, stebėjome L. Veličkos atliekamą kojų venų operaciją. Nors pirmą kartą realiai stebėti chirurginę intervenciją ne visiems buvo lengva, po kiek smalsumas vis dėlto nugalėjo ir daugelis atidžiai sekė chirurgo veiksmus. Gydytojas noriai ir išsamiai atsakinėjo į mūsų klausimus, ne tik aiškino savo atliekamus veiksmus, bet ir pasakojo apie savo darbo specifiką.

Šios ekskursijos metu kelioms valandoms įsilieję į intensyvų Kauno klinikų gyvenimą išties geriau suvokėme gydytojo kasdienybės sudėtingumą bei įvairumą: nuo greito, intensyvaus darbo priimamajame iki ramesnio, tačiau ne mažiau sunkaus radiologo darbo. Tai buvo unikali patirtis, daugeliui, ko gero, padėjusi apsispręsti, ar medicinos studijos tikrai yra teisingas pasirinkimas.

Ieva