Šiandien gimnazijoje pradeda dirbti naujasis direktorius

 

_MG_9773

2015 metų gegužės 4 dieną darbą KTU gimnazijoje pradeda išrinktasis jos direktorius, jau spėjęs pasižymėti fizikos mokytojas Tomas Kivaras. Kovo mėnesį prisistatęs Gimnazijos bendruomenei, palikęs gerą įspūdį ir laimėjęs konkursą, jis dar mėnesį padirbėjo savo dabar jau buvusiose mokyklose, davė savo mokiniams paskutinius pamokymus ir patarimus ir su jais atsisveikino.

Nuo dabar visą savo energiją ir naujas, atvirumą ir bendradarbiavimą skatinančias idėjas Tomas skirs mūsų gimnazijos geriausioms savybėms išsaugoti ir naujoms idėjoms įgyvendinti.

Kas gi yra tas Tomas Kivaras? Geriausiai apie save gali papasakoti jis pats. Štai kaip jis prisistatė Gimnazijos bendruomenei:

Devyniolika metų buvau aktyvus alytiškis (įvairios jaunimo organizacijos, renginių organizavimas mokykloje ir mieste, dalyvavimas sporto varžybose, teatras, mokslo konkursai).

Šiuo metu baigiasi 11 metų kaip esu Vilniaus gyventojas. Visus šiuos metus esu nenutolęs nuo švietimo:

  • baigiau VU fizikos fakultete magistro studijas;
  • buvau programos “Renkuosi mokyti” pirmosios kartos dalyvis, o dabar alumnas;
  • VDU įgijau mokytojo profesinę kvalifikaciją;
  • Mokytojauju gimnazijoje ir privačioje mokykloje, mokytojo profesinį kelią pradėjau dar kitoje mokykloje;

o   Nuo 2011 metų esu komandos, ruošiančios mokinius gamtos mokslų olimpiadoms, fizikos srities vadovas, (paruošti mokiniai dalyvavo 11 tarptautinių olimpiadų, 2 aukso, 11 sidabro, 9 bronzos apdovanojimai), tarp jų buvo 4 KTUG gimnazistai

o   Vilniaus miesto fizikos mokytojų metodinės tarybos narys ir Lietuvos fizikos mokytojų asociacijos Vilniaus valdybos narys.

o   Nuo lapkričio ir gamtos mokslų olimpiadų tarybos narys.

  • 2013 m. tapau M. Lukšienės premijos laureatu.
  • Turėjau progos lankytis Suomijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos, Pietų Afrikos Respublikos mokyklose, kuriose galėjau susipažinti su skirtingais požiūriais į švietimą.

Pabaigoje pasakysiu, kad vis dar esu perspektyvus kaunietis, nes visus tuos 7 metus mano mokiniai negali man atleisti, kad palaikau jūsų miesto krepšinio komandą. :)

 

Turint galvoje, kad Tomas tik 2010 metais baigė magistrantūros studijas, tai tikrai gana veržlus kelias į švietimo aukštumas! Ir viltis, kad Gimnaziją vairuos teisinga kryptimi.

KTU gimnazijos bendruomenė sveikina savo naująjį direktorių!

Naujajam direktoriui linkime naujų gerų idėjų, sėkmės ir ištvermės jas įgyvendinant bei telkiant Gimnazijos bendruomenę.