Antrokų išvyka į Druskininkus

Untitled

Ankstyvą rugsėjo devynioliktosios rytmetį jungtinis akų ir cekų antrokų karavanas patraukė į Druskininkus. Numatyta turininga dienelė – tiek sportininkams, tiek istorikams, tiek nepriklausomiems dykinėtojams. Po valandos dainingo kelio sustojo aplankyti energinę (o ir estetinę) vertę turinčių objektų – Merkinės piramidės ir didžiulio geodezinio kupolo. Šie, teigiama, žmogui padeda atgauti dvasinę pusiausvyrą, pagerina sveikatą.

Merkinėje prisisėmę dvasinės energijos, netrukus laipinosi Grūto parko aikštelėje. Čia, keliaudami dviejų kilometrų ilgio ekspozicijų keliu, „grožėjosi“ apnuoginta sovietų ideologija, skaitė, stebėjo, domėjosi, skaičiavo statulas. Nors vis dėlto varžybas dėl antrokų dėmesio be konkurencijos laimėjo Grūto parko atrakcionai.

Kita stotelė – „ONE“ nuotykių parkas. O nuotykių čia tikrai nepritrūko – sumuštų kojų, dejonių, skrydžių. Aktyvią veiklą aukštai medžiuose iškeltose kliūtyse visi pasitiko skirtingai – su baime, laime ar paprasčiausiu abejingumu. Ir visgi išėjo išsišiepę, laimingi. Vieni – nes pasibaigė varginantis ekstrymas, kiti – nes tas ekstrymas patiko. Treti tiesiog džiūgavo – o kaip gi kitaip! – juk visi keliai iš parko vedė pietauti.

Papietavę ir net spėję pasigrožėti nuostabiu Druskininkų centru, traukė namo. Linksmai, su dainomis, kaip ir priklauso save gerbiantiems gimnazistams.

Grįžo nuvargę, bet laimingi ir kupini įspūdžių. Telieka širdingai padėkoti auklėtojoms J.Jarmalauskienei ir A.Kraujūnienei!

 

-Agnė Noreikaitė, 2Swed