Metų mokytojo premija įteikiama Birutei Maciulevičienei

BMKovo 9 d. Vyriausybės rūmuose ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė penkiems geriausiems 2015 m. mokytojams įteiks Metų mokytojo premijas, laureatų ženklus ir diplomus.

Šiais metais šiuo garbingu apdovanojimu įvertinta bus ir mūsų gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė, Birutė Maciulevičienė.

Birutė Maciulevičienė, VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė, aktyvi visuomenininkė yra gerai žinoma miesto, šalies ir tarptautiniu mastu. Kūrybinga, energinga, atsakinga ir reikli pedagogė, mylima mokinių ir jų tėvų. Neatsitiktinai 2015 m. KTU gimnazijos alumnai B. Maciulevičienei įteikė Metų mokytojo apdovanojimą, kuris tradiciškai atitenka mokinių išrinktam mokytojui. 2011 m. B. Maciulevičienė tapo Kauno miesto Metų mokytoja, 2012 m. apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu.

Chemijos mokytoja yra išugdžiusi ne vieną jaunąjį talentą, jos rengti mokiniai kiekvienais metais tampa miesto, šalies laimėtojais ir atstovauja Lietuvai tarptautinėse olimpiadose, konkursuose, pavyzdžiui, 2015 m. pelnyti laimėjimai – bronzos medalis tarptautinėje chemijos olimpiadoje Azerbaidžane, aukso medalis Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje Austrijoje, trys bronzos medaliai tarptautinėje jaunių gamtos mokslų olimpiadoje Pietų Korėjoje. Jos ugdytiniai sėkmingai tęsia studijas stipriausiuose Lietuvos bei prestižiniuose Europos (Kembridžo) universitetuose.

Nuo 2009 m. vadovauja Kauno miesto chemijos metodiniam būreliui. Nuo 2008  m.  B. Maciulevičienė yra kasmetinės Kauno miesto moksleivių chemijos olimpiados organizatorė bei Kauno miesto 8-ųjų klasių Chemijos konkurso „Jaunieji chemikai“ iniciatorė ir organizatorė.

Mokytoja dalijasi sukaupta pedagogine ir dalykine patirtimi su kolegomis. Pedagogė yra parengusi metodinį leidinį „Chemijos užduotys 9-10 kl. gabiems mokiniams“, yra viena iš leidinių „Chemijos žinynas“, „Chemijos struktūrizuotos užduotys“, „Greitkelis į gimnaziją“ autorių.

Apie premiją:

Metų mokytojo premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją kasmet skiria švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija. Premijos dydis – 4 560 Eur.

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanota per  90 mokytojų. 2004 m. premijos laureatais tapo VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazijos matematikos mokytojai Bronė ir Leonas Narkevičiai.