KTU gimnazija ir „Bentley Systems“ steigia sustiprinto IT mokymo klasę

Švietimo, verslo ir mokslo institucijos suvienijo jėgas vardan Lietuvos ateities – moksleivių. Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazija, bendradarbiaudama su KTU ir bendrove „Bentley Systems“, steigia sustiprinto informacinių technologijų (IT) mokymo klasę.

Nuo 2016-2017 mokslo metų KTU gimnazijoje (KTUG) veiksianti sustiprinto informatikos mokymo klasė skirta III gimnazijos klasių mokiniams (vienuoliktokams). Mokiniai kas savaitę turės po 4 informatikos ir 2 IT pasirenkamųjų modulių pamokas. Taip pat jiems bus dėstoma ir sustiprinta matematika.

„Šioje klasėje mokysis tie, kurie jau dabar tvirtai žino, kad savo ateitį sieja su studijomis ir karjera IT srityje. Universitetas ir gimnazija suteiks moksleiviams dalykinių gebėjimų, o verslo pasaulis supažindins su karjeros galimybėmis. Vasarą geriausi mokiniai stažuosis IT įmonėse. Siekiame, kad vaikai jau mokydamiesi mokykloje pasiruoštų tvirtą pagrindą savo studijoms ir net profesinei karjerai“, – sako KTUG direktorius Tomas Kivaras.

Stojamieji egzaminai į sustiprinto IT mokymo KTUG klasę ir į laisvas III gimnazijos klasės vietas vyks birželio 7 d. Stojančiųjų registracija prasideda gegužės 2 d. Registracija vyksta adresu: http://priemimas.ktug.lt/

Dr. J. P. Kazicko konkurso ir Lietuvos mokinių informatikos olimpiados nugalėtojai priimami be konkurso. Gegužės 14 d. taip pat vyks stojamasis egzaminas į I-ąją KTUG klasę.
Sustiprinto IT mokymo klasės programa rengiama drauge su KTU Informatikos fakultetu (IF), todėl gimnazistus mokys Universiteto specialistai.

Moksleiviams bus pasiūlytas bazinis KTU IF pirmų metų programavimo kursas (objektinis programavimas). Pasirenkamieji moduliai: web technologijos, duomenų bazės, 3D grafika, žaidimų kūrimas, olimpiadinių programavimo konkursų uždavinių sprendimai. Taip pat bus sudarytos galimybės rinktis įvairius KTU modulius, ne tik informatikos.

Daugiau