Įvyko 6-osios gimnazistų orientacinės varžybos „Kauno atradimai 2016“

Varžybų akimirka / Indrės Urbelytės nuotr.

Rugsėjo 13 d. įvyko tradicinės kasmetinės ir jau paskutinės šeštosios gimnazistų  orientacinės varžybos. Ankstesniais metais bendruomenės komandos varžėsi Kauno senamiestyje ir naujamiestyje, Kėdainiuose. Šiemet dalyviai, dabartiniai gimnazistai ir alumnai, tyrinėjo darbininkiškąjį Kauno mikrorajoną – Žemuosius Šančius. Penkiasdešimt komandų per tris valandas turėjo įveikti pusseptinto kilometro maršrutą ir dešimt lapų užduočių.

Varžybų dalyviai / Indrės Urbelytės nuotr.

Nežinote, kodėl Šančių planas – toks chaotiškas? Kodėl Sergejus Fanstilis vadintas Šančių karaliumi? Kur Kaune buvo įsikūrusios baptistų ir metodistų bendruomenės? Kas slepiasi po klegiančiu ir besijuokančiu cirko kupolu Vytauto Bložės dainoje? Dabar galite drąsiai klausti gimnazistų!

Antrokai Šančiuose / Dalyvių nuotr.
Antrokai Šančiuose / Dalyvių nuotr.

Dabar liko maloniausia varžytuvių dalis – nugalėtojų apdovanojimai, kurie įvyks rugsėjo 20 d. 11.30 val. gimnazijos salytėje. Į renginį kviečiamos komandos prizininkės. Prizai bus įteikti dviejų grupių lyderiams: pirmųjų klasių gimnazistams ir vyresniesiems gimnazistams bei alumnams.

O 2011 m. mokytojų Domo Boguševičiaus ir Sigitos Dijokienės pradėtas renginys nuo šiol gimnazijoje užleis vietą alternatyvioms gimnazistų varžyboms, pramoginėms ir pažintinėms. Organizatoriai viliasi, kad mokiniai nepritrūks idėjų, kokia patrauklia ir prasminga veikla užpildyti buvusių varžybų vietą.

Mokytojai Domas Boguševičius ir Edita Jančauskienė