Pateikčių konkursas

Gruodžio 14 dieną KTU Santakos slėnyje jau antrą kartą įvyko respublikinis mokinių pateikčių konkursas anglų kalba „Didžiuojuosi savo mokykla“, kuriame trys komandos nariai sukurta prezentacija turėjo įdomiai, originaliai bei raiškia anglų kalba pristatyti savo gimnaziją.

Dalyviai atvyko iš Kauno S. Dariaus ir S. Girėno, Kauno „Varpo“, Kauno „Vyturio“, Marijampolės Rygiškių Jono, Kauno „Saulės“, Vilniaus Vytauto Didžiojo ir Kauno Jono Jablonskio gimnazijų.

Publiką stebino įvairiausių rūšių pristatymai – buvo leidžiami šmaikštūs filmukai, rodomos pačių gimnazistų pieštos iliustracijos, naudojamos sudėtingos gramatinės anglų kalbos struktūros, pasakojama gimnazijos istorija, deklamuojama poezija ir netgi atliekama gyva muzika.

Po kiekvieno pasirodymo gimnazistai turėjo atsakyti į auditorijos, tarp jų ir komisijos, klausimus. Konkursantai parodė, kad moka ne tik atpasakoti pasiruoštą turinį, bet ir sklandžiai išreikšti savo mintis, išsamiai bei argumentuotai pateikti savo nuomonę ekspromtu.

Kompetentingai komisijai teko nelengva užduotis – pagal septynis kriterijus įvertinti visas komandas ir pateikti bendrą reitingą.

Per trumpą pertraukėlę po visų pasirodymų mokytojai pastato kavinėje buvo kviečiami pasivaišinti puodeliu kavos, o visi kiti – atsipūsti ir dalintis konkurso įspūdžiais.

Sugrįžusius dalyvius pasitiko KTU gimnazijos auklėtinės bei renginio vedėjos Viltės atlikta daina.

Galutinį žiuri verdiktą buvo pavesta paskelbti komisijos pirmininkui, Garliavos J. Lukšos gimnazijos anglų kalbos mokytojui metodininkui Sauliui Skučui. Pedagogas nurodė kelias bendras pastabas, pasidžiaugė gimnazistų pasididžiavimu savo mokyklomis ir paskatino organizuoti gimnazijų pristatymų konkursus ne tik anglų, bet ir vokiečių, rusų ar prancūzų kalbomis. Nugalėtojų titulą iškovojo trečiokės iš Kauno „Varpo“ gimnazijos – Simona Karpavičiūtė, Augustė Bielevičiūtė ir Gabija Zumaraitė, kurioms ruoštis padėjo mokytoja Virginija Juodsnukienė. Merginos išsiskyrė kruopščiai paruošta vaizdine medžiaga, laisva anglų kalba bei puikiu pasakojamos medžiagos pasiskirstymu.

Organizatoriai ateityje tikisi sulaukti dar didesnio Lietuvos mokyklų susidomėjimo ir nekantrauja tęsti šią pedagoginę bei naujus ryšius tarp skirtingų Lietuvos mokymų įstaigų užmezgančią iniciatyvą.

Kristijonas Bučiūnas

Renginio nuotraukų galerija