2018-2019 m.m. Prezidentiniai kandidatai

Šių mokslo metų prezidentiniai kandidatai jau aiškūs, Gimnazija jau mirga plakatais ir agitacijomis. Kad geriau susipažintumėte su kandidatuojančiais, siūlome peržvelgti jų rinkimines kampanijas!

Ema Liutkutė, 3B

Prezidentas turi surinkti gerą komandą. Mano nuomone, tos komandos darbas turėtų suktis aplink faktą, jog kiekvienas turi rasti Gimnazijoje terpę, kurioje nebijotų reikštis ir jaustųsi kaip namie. Būtent dėl to mano pagrindiniai pasiūlymai yra:

1. Maži, galbūt besikartojantys renginiai, skirti tam, jog suburtų skirtingas gimnazijos grupes ir suteiktų žmonėms galimybę dalintis bendrais interesais smulkiose grupelėse.

2. Paskaitos su žymiais žmonėmis, kompanijomis ar exais, kuriose girdėtume ne tik patarimus stojant į aukštąsias mokyklas.

3. Mainai su mokyklomis, iš kurių galime grįžti iš tiesų pasisėmę patirties (Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija, Klaipėdos Licėjus; mainų pakartojimas su Vilniaus Licėjumi) 4. Ateinantį mėnesį vyksiančių renginių tvarkaraščio viešinimas mėnesio pradžioje. Pradedant tokiais dalykais galima palaikyti stiprią bendruomenę, apie kurią galima išgirsti už Gimnazijos ribų

 

Gabija Vasiliauskaitė, 3A

Stipri bendruomenė – stipri gimnazija

Praleistas laikas KTU gimnazijoje, atstovavimas mokinių taryboje, dalyvavimas renginiuose ir nuoširdūs pokalbiai su gimnazistais suartino mane su gimnazijos bendruomene. Dabar man viskas svarbu, kas vyksta gimnazijoje, kaip jaučiasi gimnazistai. Mano tikslas, kad mūsų bendruomenė būtų stipri ir joje būtų gera.

  1. Stipri bendruomenė laikosi savo tradicijų ir vertybių. Puoselėčiau tradicinius renginius, kurie suburia ir suvienija gimnazistus – Gitarų vakarai, Lapkritinės, Žaidimų vakarai, LDK, žygiai – bei atsirastų detalių, kurios skatintų ateiti – per Lapkritines skaitytumėme savo kūrinius su žymiais poetais, Žaidimų vakaruose dalintumėmes atsineštais kepiniais, atsirastų žaidimas ,,Orientacinės gimnazijoje“. Metų knyga ir KTUG žinios būtų kuriamos nuo pat lapkričio. Tradicinė gimnaziada vyktų sklandžiai su naujo tipo užduotimis, kurios pritrauktų net ir nenorinčius dalyvauti.
  2. Stipri bendruomenė egzistuos tol, kol joje vyks naujovės ir taip bus prisitaikoma prie naujų gimnazistų lūkesčių. Būtų organizuojamos supervizijos su profesionalais, klasių mainai, Lindy hop vakarai, Just dance turnyrai per pertraukas, debatų konkursai, slemas, aprangų dienos, žymių žmonių apsilankymas, esamų ir buvusių gimnazistų pasakojimai, atsirastų nauji aprangos akcentai. Be abejo, būtų stengiamasi suorganizuoti ,,Naktį gimnazijoje“!
  3. Stiprios bendruomenės kiekvienas narys turi žinoti, kas joje vyksta. Sukursiu bendrą visų gimnazistų Facebook grupę. Būtų organizuojami seniūnų susirinkimai, kad kiekviena klasė tikrai žinotų, kas vyksta gimnazijoje ir galėtų išsakyti savo problemas. Informacija bus aktyviai skleidžiama televizoriuje, ant stendo, KTUG žiniose, Facebook‘e, Instagram‘e, renginių kalendoriuose ir knygutėse. Kiekvienas bendruomenės narys žinos informaciją, todėl galės aktyviau įsitraukti į gimnazijos veiklą.
  4. Gimnazijos bendruomenės savijautą ir pasiekimus lemia mus supanti aplinka, todėl ji bus gražinama. Lauke būtų įkurtas jaukus kampelis, kur šiltomis dienomis gimnazistai galėtų praleisti laiką. Gimnazijos kampelio konkurse patys gimnazistai galėtų pasiūlyti idėjas, kurios būtų įgyvendintos. Kiekviename aukšte būtų įkurtos ,,Gyvosios bibliotekos‘‘, atnaujintos nuotraukos, pirmame aukšte kabėtų smagūs renginių kalendoriai bei šventiniai papuošimai.
  5. Stipri gimnazija bendrauja ir su kitomis mokyklomis. Jau gavau bendradarbiavimo pakvietimą 10-20 gimnazistų vykti į kitos gimnazijos ,,Naktį gimnazijoje“! Aišku, būtų organizuojami ir tradiciniai 3 dienų mainai su Lietuvos mokyklomis.
  6. Mūsų gimnazijos garsinimas. MLT garsinimas, važiavimas į kitas gimnazijas vesti paskaitų, rodomi gimnazijos įvykiai per mano sukurtą projektą ,,Lietuvos mokyklų žinios“, gimnazistų skatinimas dalyvauti projektuose ir konkursuose.
  7. Bendruomenei padės tvirta mokinių taryba, kiti norintys prisidėti gimnazistai taip pat bus įtraukiami į veiklą. Mokinių taryba kiekvienąkart paruoštų ateinančio menėsio planą ir kiekvienai klasei perduotų informaciją. Vyktų atviri susitikimai salytėje su MT problemos spręsti, pasiūlymams teikti ir klausti. Prie renginių, projektų ir iniciatyvų ruošimo galėtų prisidėti visi norintys.

 

Ignas Kiela, 3Bentley

Mano pagrindinai tikslai kai mane išrinks prezidentu bus:

1. Surinkti mokinių tarybą(MT) iš ko įvairesnių žmonių, tam, kad sprendimų ieškojime būtų išsakytos kuo ivairesnių pažiurų nuomonės. Šitai yra svarbu norint į gimnazijos veiklą įtraukti kuo daugiau gimnazistų bendruomenės, nes šiuo metu rengiami renginiai tikrai nepritraukia dalies gimnazistų.

2. Padidinti bendradarbiavimą tarp MT ir mokyklos administracijos. Be bendradarbiavimo mokinių tarybai tenka organizuoti renginius kurių gimnazijos administracija nepripažįsta, ir dėl to kenčia renginių kokybė (pvz, „Minecraft“ vakaronė)

3. Labiau viešinti mokinių tarybos sprendimų procesą. Pažadu, jog kiekvienas tarybos posėdis bus įrašinėjamas ir įrašai bus viešinami. Manau jog tai praskaidrins MT veiklą ir sustiprins santykius tarp MT ir gimnazistų, Aš tikiu jog pasitelkus šias priemones mano vadovaujama MT sugebės pagerinti gyvenimo gimnazijoje kokybę ir sumažinti stresą mokantis.

Saulius Žebrauskas, 3Adform

Sveiki, Mielieji! Gimnazistas esu jau trečius metus ir vienerius iš jų praleidau mokinių ir gimnazijos tarybose. Taigi su gimnazijos įmantrybėmis susipažinti spėjau nuodugniai. Manau, jog esu tinkamiausias kandidatas, nes esu pajėgus tvirtai atstovauti ir kovoti už kiekvieno iš Jūsų balsą, iš visų jėgų stengsiuos išlaikyti gimnazijos nuo seniausių laikų nusistovėjusias tradicijas ir lauksiu visų Jūsų naujovių pasiūlymų bei pageidavimų, kurie garantuoju, jog bus apsvarstyti. Jei tai nors šiek tiek sudomino atvyk pirmadienį į debatus ir išgirsk daugiau. Sincerely Yours Saulius.