School proud

12.05 vyko KTU gimnazijos anglų kalbos mokytojų organizuotas tarptautinis pateikčių apie savo mokyklą anglų kalba konkursas „School Proud“.

Šurmulys, besijaudinančių ir į laikrodį vis žvilgčiojančių moksleivių komandos, prizais bei dovanomis nukrautas stalas, nekantraujantys publikos veidai – štai taip atrodė KTU „Santakos” slėnis trečiadienį, gruodžio 5 dieną.

Čia vyko trečiasis moksleivių pateikčių konkursas „School Proud” („Didžiuojuosi savo mokykla”). Šiemet jis buvo išties ypatingas – savo mokyklas pristatė ne vien Lietuvos moksleiviai, bet ir moksleivių komanda iš Latvijos.

Konkurso metu trijų asmenų komanda anglų kalba turėjo įdomiai, originaliai bei įtaigiai pristatyti savo mokyklos ypatybes, papasakoti jos istoriją, sužavėti žiūrovus unikaliu pristatymo formatu, oratoriniais gebėjimais. Šiais metais dėl nugalėtojų titulo bei apdovanojimų varžėsi net devynios komandos, atvykusios iš Kėdainių kalbų mokyklos, Alytaus profesinio rengimo centro, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos, Rudaminos Ryto gimnazijos, Kauno Maironio universitetinės gimnazijos, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos bei iš Rygos technikos universiteto inžinerinės vidurinės mokyklos.

Dalyviai džiugino publiką nuoširdžiomis istorijomis, šmaikščiais vaizdo įrašais, neįtikėtinais faktais, viktorinomis ir sąmojingais anekdotais. Pristatymui pasibaigus jie atsakinėjo į žiuri klausimus, taip demonstruodami savo anglų kalbos klausymo bei kalbėjimo gebėjimus. Vėliau atidžiai pristatymus stebėję teisėjai išėjo aptarti rezultatų bei išrinkti nugalėtojų, o tuo metu salėje laukę dalyviai stebėjo Kauno technologijos universiteto gimnazijos moksleivių parengtą pristatymą apie savo mokyklą.

Visos pateiktys buvo unikalios ir įdomios, bet nugalėtojais tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos komanda bei Rygos technikos universiteto inžinerinės vidurinės mokyklos komanda. Abi komandos sužavėjo žiuri savo iškalbumu, išsamiu pristatymo turiniu bei pateikčių tvarka ir grožiu, todėl buvo skirtos net dvi pirmosios vietos. Žiuri pasveikino nugalėtojus, įteikė dalyviams prizus ir padėkojo visiems už tokią šaunią popietę. Nugalėtojai džiaugėsi įspūdingais prizais (PTE General tarptautiniai egzaminai, 1 mėnuo IELTS arba pasiruošimo valstybiniam anglų kalbos egzaminui kurso, arba motyvacinio laiško redagavimo paslauga, USB raktai. terminiai puodeliai ir kt.), kuriuos konkursui įsteigė Ames kalbų mokykla, Kauno technologijos universitetas, AON, YNOT Media.

Konkursas padėjo KTU Gimnazijai užmegzti ryšius ne vien su miesto ar respublikos mokymo įstaigomis, jis taip pat suteikė progą organizatoriams susipažinti ir su kitos šalies mokyklos ypatumais, istorija. Organizatoriai tikisi, jog konkursas ir kitais metais bus populiarus, o žiūrovus džiugins dar didesnė pateikčių įvairovė.