Gimnazijos mokinių prezidento rinkimai 2019: kandidatai

Kaip ir kasmet, pasibaigus vienerių metų gimnazijos mokinių prezidento kadencijai, iki rudens atostogų yra išrenkamas naujasis prezidentas. Šiais metais gimnazijos mokinių prezidento rinkimuose pasiryžo dalyvauti 5 kandidatai.

Prezidentiniai debatai vyks antradienį (spalio 22 dieną) salytėje, kur laukiami visi KTUG bendruomenės nariai.

O prieš tai galite susipažinti su kandidatais:

Nerida Akulionytė (3Helis)
Gimnazijoje vyrauja pozityvi bei energinga atmosfera, tačiau šias vertybes reikia nukreipti tinkama linkme. Mano tikslas ir yra tai padaryti! Aš siekčiau ir toliau gerinti mūsų aplinką maksimaliomis pastangomis bei atidžiausiomis įžvalgomis, kiekvieną renginį, projektą bei užduotį suplanuoti, suorganizuoti bei peržvelgti itin kruopščiai, kad jų rezultatai suteiktų kuo didesnį malonumą ir džiaugsmą:

  1. Žinoma, vyktų tradiciniai KTU gimnazijos renginiai (Žaidimų popietė, LDK, Gitarų vakaras ir t.t.), kuriems būtų skirtas didelis atidumas ir ilgesnis pasiruošimo laikas.
  2. Būtų intensyviai, atsakingai ir stropiai organizuojamos ilgos trukmės projektai bei renginiai kaip Tarpmokykliniai mainai, Gimnaziada ir Naktis gimnazijoje. Jiems būtų skirtas didžiausias dėmesys, siekiant palikti kuo įsimintinesnį įspūdį.
  3. Būtų sugrąžinti pamiršti renginiai ir seni, tačiau geri renginių aspektai, kaip Rudnosiuko vakarėlis ir tiesioginės renginių transliacijos.
  4. Negalima pamiršti mažų, individualių renginių palaikymo ir jų skatinimo! Jei reikėtų pagalbos tokio pobūdžio renginiams, Mokinių taryba pagelbėtų įvairiais klausimais.
  5. Taip pat pristatyčiau naujų renginių! Neseniai buvau įkvėpta barako vakarienės idėja, tad norėčiau padėti tai padaryti tradicija – Šventine barako vakariene! (su išankstine registracija, dalyvio mokesčiu ir pan., kad barako gimnazistams būtų lengviau suorganizuoti renginį ir, taip sakant, nebankrutuoti.)
  6. Pagerinta informacijos sklaida yra vienas iš svarbiausių tikslų, norint kaupti gerus prisiminimus renginiuose. Informacija būtų skelbiama ne tik KTU gimnazijos Mokinių tarybos Facebook’o bei Instagram’o puslapiuose, bet ir KTUG žiniose, renginių kalendoriuje, kuris kabėtų ir fojė, ir mokytojų kambaryje, bei seniūnų susirinkimų metu.
  7. Siekčiau palaikyti estetiką gimnazijoje.
    Nuoširdžiai, interjeras gimnazijoje geras, pakankamai patrauklus, išskyrus tas sofas akų aukšto apendikse, tos sofos tikrai turi būti pakeistos :)
  8. Skatinčiau visapusišką gimnazistų įsitraukimą į renginių organizavimą ir rengimą. Didelių renginių paruošimui neužtenka dvylikos žmonių, tad kviestume į Mokinių tarybos gretas prisidėti visus prie renginių įgyvendinimo. Tokiu būdu viskas būtų suorganizuota ne tik greičiau, bet ir kokybiškiau. Taip pat gimnazistai gautų pabendrauti su kitais bei pajusti, ką reiškia ruošti renginį.
  9. Norint visa tai pasiekti, Mokinių tarybą sudarytų skirtingų sugebėjimų ir nuomonių turintys žmonės, kurie suteiktų diversiškus požiūrius į situaciją. Tokiu būdu būtų galima organizuoti renginius, kurie įtrauktų kuo didesnę bendruomenės dalį ir pasirūpintų daugumos interesais ir lūkesčiais.

Prisiminkite, geriausių prisiminimų kūrėjai esame mes – KTU gimnazijos bendruomenė, tad jeigu darom, darom gerai!

Titas Radzevičius (3B)

Sveikas, gimnaziste! Esu Titas Radzevičius iš 3B klasės. Tiek Tu, tiek aš galime sutikti, kad mūsų gimnazija yra daugiau nei mokslas ir draugai-šalia yra ir elemento X, kuris gimnazijos bendruomenę sujungia, sugretina ir padaro mus stipriausiais gimnazistais Lietuvoje ne tik mokslo, bet ir gyvenimo pasiekimais. Elementas X yra idėjos, renginiai, pokalbiai, prisiminimai, pirmi kartai ir nauji potyriai, kuriuos Tu patiri mūsų gimnazijoje. Elementas X yra tavo rankose- MT ir prezidento rinkimai nulems viską, ką patirsi gimnazijoje per artėjančius metus. Tu dar turi laiko apsispręsti-ateik į prezidentinius debatus ir išgirsi, kokį elementą X siūlau mūsų gimnazijai šiemet. Rinkis teisingai-rinkis mane!

Adomas Bagdonas (3NFQ)

Sveiki, esu vyrukas iš bendrabučio, turiu daug laisvo laiko, noriu daryti dalykus bei išbandyti savo jėgas. Taip pat gyvenu su iniciatyviais žmonėmis, kurie irgi nori palikti gimnaziją dar geresnę negu buvo, kai jie atėjo.
Viena iš pagrindinių mano idėjų yra demokratiniai mokinių tarybos rinkimai. Taip pat turiu nemažai veiklų ir renginių idėjų. Pavyzdžiui, knygų klubas, tinkamai suorganizuota barako vakarienė ir filmų klubas, kuriame žmonės susitartų pažiūrėti filmą ir po to jį aptarinėtų. Moku mokytis iš savo bei kitų žmonių klaidų, būtent šitaip supratau dialogo su administracija svarbą. Jeigu turite pasiūlymų, pageidavimų ar kritikos, praneškite man.
Susimatysime per debatus, kuriuose apie mano planus sužinosite plačiau. Laukia permainos. Iki.

Felicita Ellert (3B)

Sveiki! Patį pirmą kartą įžengus į gimnaziją pajaučiau tai, ko jokioje mokykloje nesitikėjau pajausti – beribį bendruomeniškumą. Kuo toliau, tuo labiau tai jaučiau ir negalėjau patikėti, kad tokia gera vieta egzistuoja. Manau, mano pagrindinė pareiga yra palaikyti šį bendruomenės jausmą ir užtikrinti, kad jis visada išliks gimnazijoje. Svarbu išlaikyti dabartinius renginius, bet taip pat norėčiau kurti naujus, ypač artimesniam susibendravimui ir susipažinimui su įvairiais gimnazijos žmonėmis. Kadangi ateitis labai svarbi, siūlau modernizuoti gimnaziją ir tuo pačiu metu bandyti kuo labiau vengti popieriaus naudojimo. Nušautume du zuikius vienu šūviu – sukurtume geresnį mokyklos įvaizdį ir tuo pačiu metu tausotume gamtą. Daugiau informacijos bus per debatus, tikiuosi jus visus ten pamatyti ir susilaukti jūsų palaikymo!

Vykintas Vaitkus (3A)

Esu Vykintas Vaitkus ir myliu Lietuvą. Siūlau:

  • Susitikimus su meno žmonėmis
  • Savaites, kurių metu būtų renkama labdara įvairioms organizacijoms
  • Mini turnyrus tarp gimnazistų
  • PRIKELTI GPL (B.G idėja)
  • Gimnaziados ir protmūšio sugrąžinimą
  • Kiekvienam mokytojui po bmw