Bronzos medalis iš tarptautinės jaunių gamtos mokslų olimpiados

Gruodžio 12-21 d. hibridiniu būdų vyko 18-oji Tarptautinė jaunių gamtos mokslų olimpiada, kurią organizavo Jungtiniai Arabų Emyratai.
Olimpiadoje Lietuvos delegacija pelnė 6 bronzos medalius. Tarp prizininkų ir KTU II A klasės mokinė Liepa Urbonaitė (mokytojai: Audra Žemulaitienė, Birutė Maciulevičienė ir Tomas Kivaras).
Mokiniai varžėsi su daugiau nei 300 penkiolikamečių iš 60-ies pasaulio valstybių. Dalyviams buvo pateiktos trys ypatingų biologijos, chemijos ir fizikos žinių reikalaujančios užduotys: testas, teorinės užduotys ir komandinė praktinė užduotis.
Tai yra pirmoji olimpiada organizuota hibridiniu būdu: komandos vadovai olimpiados metu buvo Dubajuje ir Kaune, o mokiniai užduotis atliko Vilniuje.
Komandai vadovavo dr. Paulius L. Tamošiūnas (Gamtos mokslų ugdymo centro direktorius, Vilniaus universiteto Gamtos mokslų centro mokslo darbuotojas), prof. dr. Kęstutis Baltakys (Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto dekanas) ir Tomas Kivaras (Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorius).
Daugiau apie olimpiadą: https://www.ijso.ae/